Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων Ζακύνθου επισκέφθηκε ο Γ. Τρεπεκλής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
28 Αυγούστου 2024 / 13:43

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπογράμμισε πως οι εργασίες για την ανέγερση του εργοστασίου ξεκινούν άμεσα και επισήμανε ότι όπως έχει δεσμευθεί, θα επισκέπτεται ο ίδιος κάθε μήνα το έργο για να παρακολουθεί την πρόοδό του.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων της Ζακύνθου στη θέση «Λίβας» επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου, Κ. Καποδίστρια και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Τσιριγώτη την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε και παρακολούθησε από κοντά την πρόοδο των εργασιών κατασκευής της νέας Ολοκληρωμένης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α. Ζακύνθου), καθώς και τη λειτουργία του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε πριν ένα μήνα.

Διαπιστώθηκε ότι τηρούνται απαρέγκλιτα οι Περιβαλλοντικοί Όροι και οι κανόνες για την υγειονομική ταφή των υπολειμματικών απορριμμάτων, καθώς και ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί η μεταφορά των δεμάτων από το οικόπεδο όπου θα εγκατασταθεί το νέο Εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπογράμμισε πως οι εργασίες για την ανέγερση του εργοστασίου ξεκινούν άμεσα και επισήμανε ότι όπως έχει δεσμευθεί, θα επισκέπτεται ο ίδιος κάθε μήνα το έργο για να παρακολουθεί μαζί με τα αρμόδια στελέχη και μέλη του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων την πρόοδό του.

ΦΩΤΟ@ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ