Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκ περιτροπής η υδροδότηση σε Γαστούρι- Πέραμα

ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ.
26 Αυγούστου 2024 / 10:13
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Αποφασίστηκε και η διενέργεια μιας επιπλέον γεώτρησης στη θέση Ζούγρα Κυνοπιαστών

ΚΕΡΚΡΥΡΑ. Νέο πρόβλημα προέκυψε με την υδροδότηση της Κοινότητας Γαστουρίου, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ.. Η σταδιακή πτώση της δυναμικότητας και της νέας γεώτρησης στη θέση Γράβες, οδηγεί στην επέκταση του ωραρίου της εκ περιτροπής λειτουργείας του υδραγωγείου της περιοχής σε 24ωρη βάση, καθώς η αντλούμενη ποσότητα νερού δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των περιοχών αυτών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «το διαθέσιμο νερό θα διανέμεται μια ημέρα στο χωριό του Γαστουρίου (από του Ποντή έως τα Παχάτικα) και την επομένη  στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη (Πέραμα, Γιαλό, Λειβάδι, Κατσαράτικα κλπ)».

Αποφασίστηκε και η διενέργεια μιας επιπλέον γεώτρησης στη θέση Ζούγρα Κυνοπιαστών, με διαδικασίες κατεπείγοντος, ώστε να ενισχυθεί εν μέρει η διαθέσιμη ποσότητα ύδατος.

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ. παρακαλεί «όλοι όσοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης να δείξουν κατανόηση και ν' αξιοποιήσουν ή να εξασφαλίσουν κάθε άλλη εναλλακτική δυνατότητα υδροδότησης, για τα μικρά χρονικά διαστήματα που θα προκύψουν διακοπές.»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.