Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινούν και επίσημα οι έλεγχοι για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας στον Κεντρικό Δήμο

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
16 Αυγούστου 2024 / 14:22
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το συνολικό πρόστιμο που προβλέπεται ανέρχεται στο ποσόν των 900 €

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκινούν και επίσημα οι έλεγχοι, αλλά και οι επιβολές προστίμων, για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, τα σχετικά τριπλότυπα έντυπα παραδόθηκαν την Παρασκευή 16/08 από τη Διεύθυνση Καθαριότητας στον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο, βεβαιώθηκαν οι πρώτες παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούν:

  1. Τη μη τήρηση ωραρίου αποκομιδής, από επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οδούς μεγάλης επισκεψιμότητας.
  2. Ρύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τη μεταφορά απορριμμάτων στους κάδους (διαρροή υγρών σε πλακόστρωτο πεζοδρόμιο, σε μήκος περίπου 100 μ.)

Το συνολικό πρόστιμο που προβλέπεται ανέρχεται στο ποσόν των 900 € και σε περίπτωση υποτροπής, διπλασιάζεται.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 19/8/2024, στις 12:30, στο Μαράσλειο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.