Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο βουλευτή Κ. Παυλίδη οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας για το τέλος διανυκτέρευσης

Σεζόν
13 Μαρτίου 2017 / 13:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης συναντήθηκε το Σάββατο 11/3 με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων,

κατόπιν αιτήματός της, για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Στη συνάντηση, τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας εκπροσώπησαν οι: Π. Μπράμος, Κ. Μέριανος, Σπ. Μίχας, Σπ. Ρόκας, Π. Θεοδώρου και Κ. Βλασερός.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης, η αύξηση του συντελεστή δόμησης των ξενοδοχειακών μονάδων, ο ενεργειακός συμψηφισμός, οι χρεώσεις της ΑΕΠΙ, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η σωστή οδική σήμανση, η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Φιλιάτες, η λειτουργία των υδατοδρομίων, η δυνατότητα χρήσης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων, η κατάσταση του οδικού δικτύου, η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας, οι εκπαιδευτικές τουριστικές υποδομές και η αναγκαιότητα κατασκευής νέου αεροδρομίου.

Ο Κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση να μην εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης, ενώ υπογράμμισε ότι τα υδατοδρόμια προχωρούν κανονικά με σκοπό να λειτουργήσουν υπό τη μορφή ενός βιώσιμου εμπορικού δικτύου. Να σημειωθεί ότι, με παρέμβαση του βουλευτή, η Κέρκυρα χαρακτηρίστηκε πύλη εισόδου για τα υδροπλάνα από τις όμορες χώρες.

Για τα υπόλοιπα θέματα, ο Κ. Παυλίδης δεσμεύτηκε ότι θα αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο.