Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Coffee & breakfast in the City: Γιατί η καλή μέρα από το πρωί ξεκινά!

ΠΡΩΙΝΟ
12 Αυγούστου 2024 / 12:20
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Τι καλύτερο από το να ξεκινά η μέρα σας με έναν μυρωδάτο καφέ ή ένα λαχταριστό πρωινό;

Συγκεντρώσαμε, απολαυστικές μα πάνω απ΄ όλα δυναμωτικές και παραδοσιακές προτάσεις για λαχταριστό πρωινό αλλά και café spots αφού ο καφές αποτελεί τον «εθνικό πρεσβευτή» στο ελληνικό πρωινό. Κλασικά και αγαπημένα μέρη της Κέρκυρας που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αφού αποτελούν για πολλούς από μας την αρχή και την πρώτη καλημέρα στην καθημερινότητας μας… Σας προτείνουμε τα καλύτερα! Ακολουθήστε μας!

CHAVEZ Cafeteria - Drinkeria

All day στέκι στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα, στον πεζόδρομο της Ευγ. Βουλγάρεως. Με το μοναδικό, αναγεννησιακό του design μπήκε πολύ γρήγορα στις καρδιές των Κερκυραίων, όλων των ηλικιών. Τα ρουστίκ φώτα του διακοσμούν την οροφή και δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Ένα μέρος που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, θεατρική, ιδιαίτερη, εκφραστική. Στο Chavez, θα απολαύσετε ποιοτικό καφέ και signature cocktails, υπό τους ήχους ειδικά επιλεγμένης μουσικής, δημιουργώντας, έτσι, ένα ιδανικό περιβάλλον για κάθε μορφής break, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Το σίγουρο! Άπαξ και περάσετε το... κατώφλι, θα γίνεται θαμώνας του!

Κάθε Σάββατο 12:00 μ. - 15:00 piano live  με τον Ηλία Γομάτο (Ilias Gomatos)

• Ευγενίου Βουλγάρεως 52, Τηλ. 26610-43151

EVANGELIA’S SWEET SPOT

Μια τεράστια γκάμα χειροποίητων signature γλυκισμάτων, παγωτών, σφολιατοειδών αλλά και σάντουιτς είναι μερικά από τα εδέσματα που μπορείτε να συναντήσετε και να απολαύσετε παρέα με τον καφέ σας είτε στον όμορφα διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο του ζαχαροπλαστείου  Evangelia's Sweet Spot στην παραλιακή του Ύψου. Εάν είναι σε πιο χαλαρωτικό mood μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό είτε στον καταπράσινο κήπο του ή ακόμη και στην οργανωμένη παραλία, που διαθέτει το κατάστημα, ατενίζοντας παράλληλα το απέραντο γαλάζιο... Επιλέξτε λοιπόν ένα μοναδικό brunch όπου γλυκές και αλμυρές βάφλες θα σας συναρπάσουν και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και φυσικά φροντίστε να μην παραλείψετε την charlotte au chocolat...

Παραλία Ύψου, 26610 93557

 

STARENIO BAKERY

Το πρωινό στο Σταρένιο γίνεται η πιο νόστιμη καθημερινή ιεροτελεστία σας αφού σερβίρει το «σημαντικότερο γεύμα της ημέρας» . Ολοήμερα σνακ που περιλαμβάνουν αχνιστό φρεσκοζυμωτό ψωμί, αγνές μαρμελάδες βιολογικών φρούτων και τον βασιλιά όλων να ισορροπεί την κάθε μπουκιά, το βούτυρο Κερκύρας. Εάν πάλι για κάποιους ο καφές συνδυάζεται καλύτερα με κάτι γλυκό, οι επιλογές επίσης ποικίλουν αφού θα βρείτε cheese cake με βάση το κουμ κουάτ ή το σύκο, δροσερές πίτες ημέρας από φρέσκα φρούτα εποχής όπως ροδακινόπιτα, μηλόπιτα και με μάνγκο αλλά και το διάσημο carrot cake. Οι λαχταριστές επιλογές συνεχίζονται με κρέμες πορτοκαλιού & λεμονιού, εμπνευσμένες με ξηρούς καρπούς σοκολάτα αρίστης ποιότητας μπάρες για boost ενέργειας, σιροπιαστά και πολλά ακόμη!

Γκίλφορδ 61, 2661047370

 

VITORRY ALL DAY LONG

Στην καρδιά της παλιάς πόλης,  βρίσκεται ένα all day – city break στέκι το οποίο όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει στις καρδιές των Κερκυραίων με το ξεχωριστό μοντέρνο του στυλ και τις μοναδικές του γεύσεις. Ο λόγος για το Vittori All Day Longτο οποίο είναι αφιερωμένο στην ελληνική κουλτούρα, καθώς η φιλοξενία και ο αριστοτεχνικός τρόπος παρασκευής του τόσο του καφέ όσο και των κοκτέιλ του αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας του. Εκεί μπορεί κανείς να χαλαρώσει χάριν στην ζεστή του ατμόσφαιρα και να απολαύσει πρωινό, brunch αλλά και ένα light γεύμα μέσα στην ημέρα. Η εκτενής wine & cocktail list κερδίζει τον επισκέπτη και είναι ένα ακόμα λόγος για να γίνετε και εσείς θαμώνες του.

Kαποδιστρίου 60, 6943908510

 

SKY VIEW CORFU

Where the sky is not the limit… Αφού ο κατάλογος και η απαράμιλλη θέα στο Skyview στο κανόνι δεν έχουν όρια... Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί με πολλές επιλογές σε δυναμωτικά και πλούσια ελληνικά μα και διεθνή πρωινά, smoothies, φρέσκους χυμούς και αρωματικό καφέ. Εάν κάτι θα σας ενθουσιάσει αυτό είναι με το εξαιρετικό brunch, με γλυκά και αλμυρά pancakes, σπιτικά γλυκά ημέρας καθώς και με τη μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, σάντουιτς, τορτίγιες, τσιαπάτες και burgers.

Φιγαρέτο 163 Κανόνι, 6975533120

 

ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ

Το Μικρό Καφέ από το 1996 έχει αποκτήσει για τρίτη σχεδόν συνεχόμενη δεκαετία τους δικούς του θαμώνες. Στην προνομιακή του θέση μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά μυρωδάτο καφέ με τον χρόνο να μοιάζει να έχει σταματήσει στο ίδιο ανηφορικό σημείο της πόλης. Σημείο συνάντησης αναγνωρίσιμων μορφών της Κέρκυρας, φοιτητών, περαστικών αλλά και τουριστών, και διατηρεί ένα ιδιαίτερο αλλά και ανεπιτήδευτο στυλ.

Θεμιστοκλέους Κοτάρδου 42, 26610 31009

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ENIMEROSI σας εύχονται δυνατές απολαύσεις!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ@iatronet.gr

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.