Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραμένει πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Χρήστος Μωραΐτης

Περιφερειακό Συμβούλιο
12 Μαρτίου 2017 / 21:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με εντυπωσιακή σύμπνοια έγιναν τελικά την Κυριακή οι δημαιρεσίες στο περιφερειακό συμβούλιο, μία εβδομάδα μετά την καθορισμένη από τον Καλλικράτη οδηγία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζει και στη δεύτερη φάση της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου ο Χρήστος Μωραΐτης. Ψηφίστηκε ομόφωνα και από τους 29 παρόντες συμβούλους. Στη θέση του αντιπροέδρου ψηφίστηκε από τους 29 ο Γ. Στασινόπουλος της παράταξης του Σπ. Σπύρου "Νέα Ιόνιος Πολιτεία" και γραμματέας επίσης με 29 ο Δημήτρης Μπιάνκης της Παράταξης "Μεγάλο Ιόνιο".


Ο Γ. Στασινόπουλος



Ο Δ. Μπιάνκης

Με εντυπωσιακή σύμπνοια έγιναν τελικά την Κυριακή οι δημαιρεσίες στο περιφερειακό συμβούλιο, μία εβδομάδα μετά την καθορισμένη από τον Καλλικράτη οδηγία.

Το Π.Σ Ιονίων Νήσων ήταν το μοναδικό πανελλαδικά που δεν είχε εκλέξει προεδρείο και μάλιστα του ασκήθηκε σκληρή κριτική κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ιδιαίτερα από τον Χρήστο Άνθη, αντιπρόεδρο της πρώτης περιόδου της θητείας του Συμβουλίου. Για "βαριά αμέλεια, που εξέθεσε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων" μίλησαν πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ο Σπύρος Σπύρου και ο Γιώργος Τσιλιμιδός. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης εξήγησε ότι σκόπευε να ενσωματώσει την εκλογή προεδρείου σε άλλη συνεδρίαση και δεν υπήρχε κακή πρόθεση. Ωστόσο ανέλαβε την ευθύνη του λάθους, όπως ακριβώς έκανε στη συνέχεια και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης. 
 
Παρά την κριτική που ασκήθηκε στο διαδικαστικό μέρος, το σύνολο των παρόντων συμβούλων πάντως χαρακτήρισαν τον Χ. Μωραϊτη, ως έναν αντικειμενικό πρόεδρο που άσκησε επάξια τα καθήκοντά του και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δήλωσαν την πρόθεσή τους να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του. Ομονόησαν ότι προέχει η λειτουργία του συμβουλίου καθώς και το συμφέρον τον νησιών και κράτησαν αποστάσεις από παραταξιακές πολιτικές. Αντίστοιχα, στην εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφούσα παράταξη του Θ. Γαλιατσάτου ακολούθησε την ίδια τακτική
σε πνεύμα "γόνιμης συνεργασίας". Με αυτόν τον τρόπο, τα τρία μέλη του προεδρείου, εκλέχθηκαν ομόφωνα από όλους τους παρόντες και τις παρατάξεις.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο Χρήστος Άνθης, η παράταξη "Επτανησιακή Αναγέννηση" του Γιώργου Καλούδη και η "Λαϊκή Συσπείρωση" του Θεόδωρου Γουλή, ο οποίος δήλωσε ότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις.  

Ακολούθησε η εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής για την οποία προτάθηκαν 4 μέλη από την πλειοψηφούσα παράταξη με τους αναπληρωματικούς τους και 2 μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας με τους αναπληρωματικούς τους.
Από την ψηφοφορία αναδείχθηκαν από την πλειοψηφούσα παράταξη τακτικά μέλη οι:
Δ. Μπάστας, Ν. Βαλλιανάτος, Στ. Γρηγόρης και Σπ. Αγγουράκη.
Και αναπληρωματικά μέλη οι:
Σ. Πεφάνη, Λ. Κατωπόδη, Σπ. Δραζίνος και Θ. Καμπίτσης.
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκλέγονται οι:
Γ. Τσιλιμιδός, Σωτ. Κουρής
Και αναπληρωματικά μέλη οι:
Αν. Σαλβάνος και Θ. Βερύκιος.
 
Εκλέχθηκαν όλοι ενώ πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι, εκ του νόμου, ο Περιφερειάρχης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζεται από τον Περιφερειάρχη.  
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.