Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάντε υπομονή, μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
25 Ιουλίου 2024 / 14:47

Δήλωση του αντιδημάρχου τουρισμού, Σπ. Χαλικιόπουλου (κι όχι του Νεράντζη ή τουλάχιστον από κοινού) για τα σκουπίδια

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ). Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων διευκρινίζει ότι τα προσωρινά ζητήματα στη συλλογή απορριμμάτων που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιοχές τις τελευταίες εβδομάδες, οφείλονται κυρίως σε έλλειψη προσωπικού, μετά τη λήξη των συμβάσεων πολλών υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο παρελθόν.

Σας ενημερώνουμε ότι η πρόσληψη νέου προσωπικού έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία και έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο του προβλήματος. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση έχει ήδη παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και αναμένουμε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων θα επιστρέψει στο κανονικό εντός των επόμενων ημερών.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον Δήμο μας και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία που μπορεί να προκάλεσε αυτή η προσωρινή διαταραχή στην υπηρεσία. Έχουν ληφθεί μέτρα για να καθαριστούν τυχόν υπόλοιπα απορριμμάτων και να διασφαλιστεί ότι τέτοια προβλήματα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Επιπλέον, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος μας βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου μακροπρόθεσμου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων. Αυτό το σχέδιο θα ενισχύσει, όχι μόνο την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία των υπηρεσιών συλλογής απορριμμάτων, αλλά ευθυγραμμίζεται και με τη δέσμευσή μας για την προαγωγή της βιωσιμότητας.

Η βιωσιμότητα παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την τουριστική πολιτική του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Αυτή τη στιγμή, διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών σε όλες τις πτυχές του τουρισμού. Αυτή η στρατηγική εντάσσεται στη δέσμευσή μας για τη διατήρηση του φυσικού κάλλους και της περιβαλλοντικής ακεραιότητας της περιοχής μας, διασφαλίζοντας ότι τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον.

Εκτιμούμε την υπομονή και την κατανόηση της κοινότητάς μας και των επισκεπτών μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είμαστε βέβαιοι ότι με τα νέα αυτά μέτρα και το επικείμενο μακροπρόθεσμο σχέδιο, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαίο προορισμό που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες του.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας.