Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στις 25/07

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
24 Ιουλίου 2024 / 14:08
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μέτρο της Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση επιβάλλεται με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Κ Κέρκυρας την Πέμπτη 25/07/2024 και από ώρα 12:01 μ.μ. έως 06:00 π.μ. της επόμενης ημέρας, στις εξής περιοχές:

α) Κεδροδάσος Ίσσου (Αμμοθίνες Κορισσίων), Δάσος Αγίου Ματθαίου, Αρκουδίλας και Περιοχή Θεοφύλακτος της Τοπικής Κοινότητας Παυλιάνας Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

(β) Νήσος Λαζαρέτο, Κομπίτσι, Άγιοι Δέκα, Σταυρός και περιοχή Άγιος Παντελεήμων της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Γαρούνα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

(γ) Πόρτο Τιμόνι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

δ) Ερημίτη, Νήσοι Παναγία, Άγιος Νικόλαος και Αντίπαξοι Δήμου Παξών.

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων ευρώ.

Η απαγόρευση κρίθηκε επιβεβλημένη αφού σύμφωνα με το Χάρτη Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η πρόβλεψη κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας εκτιμάται ως Υψηλή (κατηγορία 3) για την Πέμπτη 25/07.

ΦΩΤΟ@ ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.