Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα ο υφ. Εργασίας Κώστας Καραγκούνης

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
20 Ιουλίου 2024 / 14:35
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Βασικό θέμα που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας, ενώ τόνισε ότι πιστεύει στην χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων όπως η ψηφιακή κάρτα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κέρκυρα επισκέπτεται, το Σάββατο 20/07, ο υφυπουργός Εργασίας Κ. Καραγκούνης, ο οποίος είχε συναντήσεις τόσο με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλή, όσο και με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρο Στ. Πελάη.

Κατά τη συζήτησή τους, ο Σταμάτης Πελάης στάθηκε ιδιαιτέρως σε τρία θέματα. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, έθεσε υπόψη του υφυπουργού, θέματα που αφορούσαν την προάσπιση της ασφάλειας ασφάλεια των εργαζομένων, την ανάγκη αύξησης των μισθών και του εξορθολογισμού της παροχής του επιδόματος ανεργίας, ενώ τόνισε ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έχουν τεθεί στην άκρη και δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο τους.

Ο Κ. Καραγκούνης από την πλευρά του δήλωσε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να τονωθεί το εισόδημα των εργαζομένων, αναφέροντας ότι για πολλά χρόνια ήταν παγωμένοι οι μισθοί και τα τελευταία έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια.

Δεύτερο βασικό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας, ενώ τόνισε ότι πιστεύει στην χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων όπως η ψηφιακή κάρτα. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι ελέγχου της αδήλωτης εργασίας. Όπως ανέφερε επίσης υπάρχει πλέον δυνατότητα απολογιστικής εφαρμογής και όχι προδηλωτικής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.