Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαγόρευση διέλευσης σε περιοχές της Κέρκυρας την Κυριακή 21/07

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
20 Ιουλίου 2024 / 13:39
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 22/07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά στην Κέρκυρα την Κυριακή 21/07, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Κέρκυρας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επιπλέον, επιβάλλεται το μέτρο της Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν. 998/1979 (ΦΕΚ 289/τ.Α’/1979), την Κυριακή 21/07/2024 και από ώρα 12:01 έως 06:00 της επόμενης ημέρας, στις περιοχές:

α) Κεδροδάσος Ίσσου (Αμμοθίνες Κορισσίων), Δάσος Αγίου Ματθαίου, Αρκουδίλας και Περιοχή Θεοφύλακτος της Τοπικής Κοινότητας Παυλιάνας Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

β) Νήσος Λαζαρέτο, Κομπίτσι, Άγιοι Δέκα, Σταυρός και περιοχή Άγιος Παντελεήμων της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Γαρούνα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

γ) Πόρτο Τιμόνι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

δ) Ερημίτη, Νήσοι Παναγία, Άγιος Νικόλαος και Αντίπαξοι Δήμου Παξών.

Για κάθε παράβαση της ανωτέρω απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της ανωτέρω απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια Όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Αρμόδιες Αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της Απόφασης Απαγόρευσης και τη βεβαίωση των διοικητικών προστίμων ορίζονται οι εξής:

α) η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας,

β) η Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Κέρκυρας και

γ) η Δασική Υπηρεσία Κέρκυρας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.