Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνον τα φράγματα είναι πάνω στο τραπέζι

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
19 Ιουλίου 2024 / 13:36

Η απάντηση του υφ. Υποδομών Ταχιάου (ΦΩΤΟ) στην ερώτηση του Αυλωνίτη. Στην σφαίρα της φαντασίας τα σενάρια περί μεταφοράς νερού από αλλού στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καμία λύση δεν εξετάζεται για την ύδρευση της Κέρκυρας, από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, πλην αυτής των φραγμάτων και συνοδών έργων δήλωσε ο Υφυπουργός Νικόλαος Ταχιάος, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη, απορρίπτοντας κάθε εμπλοκή στα σενάρια περί μεταφοράς νερού που ακούγονται το τελευταίο διάστημα.  

Στην επίμονη ερώτηση του κ. Αυλωνίτη γιατί σταμάτησε το έργο των φραγμάτων στην φάση της προέγκρισης του ανταγωνιστικού διαλόγου και γιατί απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία του έργου ΣΔΙΤ. Βασικό κριτήριο της απένταξης του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν ότι μέχρι τέλος του 2025 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί σε αυτό, αποκάλυψε, ώστε να γίνουν οι εκταμιεύσεις για το σύνολο των έργων της χώρας. Ως εκ τούτου, είπε, αναζητείται εναλλακτική λύση για τη διασφάλιση της πίστωσης των 60εκ ευρώ που απαιτείται για το έργο της Ύδρευσης Κέρκυρας, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Αυλωνίτης επιπλέον μετέφερε τη σοβαρότατη δοκιμασία που περνά η Κέρκυρα στην υδροδότηση, με περιοχές ολόκληρες καθημερινά χωρίς νερό, ακυρώσεις από τουρίστες και μαρτύριο για τους μόνιμους κατοίκους. Επισημαίνεται ότι ανάλογη ερώτηση για το πρόβλημα της ύδρευσης καταθέτει ο βουλευτής και στον Υπ. Περιβάλλοντος, αναζητώντας άμεσες λύσεις.