Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα το 6ο Summer School Ευρωπαϊκού Δικαίου

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
17 Ιουλίου 2024 / 19:23

Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την συνδιοργάνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, του Ερευνητικού Συλλόγου Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA) και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Δευτέρα 22/07/2024 και ώρα 19:30μμ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας η Τελετή Έναρξης του «6ου Summer School Ευρωπαϊκού Δικαίου, Κέρκυρα 2024»

Το 6ο Summer School πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την συνδιοργάνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, του Ερευνητικού Συλλόγου Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA) και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το θέμα του φετινού Summer School είναι: μα «EU Law in times of crisis». («Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε καιρούς κρίσης»), και αυτό θα διαρκέσει από την Δευτέρα 22/07 έως και την Παρασκευή 26/07/2024, ενώ θα λάβουν μέρος σε αυτό 65 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων οι: 

1. Πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς.

2. Oμότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Βασίλειος Χριστιανός.

3. Δικαστής της Ολλανδίας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Sacha Prechal.

4. Καθηγητής στο πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου Τάκης Τριδήμας. (Ο κ. Τριδήμας είναι ένας εκ των κορυφαίων καθηγητών ευρωπαϊκού δικαίου στον κόσμο, με τις περισσότερες αναφορές στη βιβλιογραφία του από τους Γενικούς Εισαγγελείς του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

5. Καθηγήτρια του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου Violeta-Moreno Lax.

6. Αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Ρεβέκκα – Εμμανουέλα Παπαδοπούλου.

7. Προϊστάμενη του Τμήματος Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μαργαρίτα – Λουίζα Καρύδη (Κερκυραία).

Στην τελετή έναρξης στον ΔΣΚ θα πραγματοποιήσουν χαιρετισμό ο Προεδρος του ΔΣΚ κ. Γιάννης Κοντός, ο Πρύτανης του Ι.Π. κ. Ανδρέας Φλώρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA) κ. Αλέξανδρος Πολίτης, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού δικαίου στην Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ κ. Βασίλειος Χριστιανός, οι εκπρόσωποι των Αρχών, ενώ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Ιωάννη Σαρμά, πρ. Πρωθυπουργό, με τίτλο «The evolution of the EU through crises». 

Ο θεσμός του Summer School του Ευρωπαϊκού Δικαίου είναι πλέον σημείο αναφοράς για την Κέρκυρα και κάθε χρόνο, με πολύ σπουδαίους συμμετέχοντες, συμβάλει δραστικά στην καλλιέργεια και ερμηνεία του Ευρωπαϊκού Δικαίου στον Ελληνικό και στον Ευρωπαϊκό χώρο.