Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ: "Δώστε λύση στα προβλήματα της υγείας"

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
17 Ιουλίου 2024 / 14:21
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Οι συνταξιούχοι και ο λαός της Κέρκυρας απαιτεί, να δοθούν άμεσα λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα σχετικά με την υγεία"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) Κέρκυρας με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στα προβλήματα του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ενώ ζητούν και αυτοί προσλήψεις προσωπικού (γιατρών και νοσηλευτών) και ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και προσωπικό. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Παίρνοντας αφορμή από την ανακοίνωση της ένωσης ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (Σταματήστε να παίζεται με την ζωή των Κερκυραίων), θέλουμε να καταγγείλουμε εντόνως με την σειρά μας, την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία.

Πολλές φορές κάναμε διαβήματα διαμαρτυρίας προς την διοίκηση του Νοσοκομείου, θέτοντας τις προτάσεις μας και διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα για πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις ειδικές και μια  σειρά άλλων θεμάτων, για τα οποία ακόμα δεν είδαμε καμία θεραπεία.

Είναι τραγικό το σύστημα να παίζει με ανθρώπινες ζωές και κάποιοι να εξυπηρετούν αυτό το σύστημα, γιατί δεν βγαίνουν τα κονδύλια.

Είναι τραγικό να εξωθεί η κυβέρνηση με τις πολιτικές της, ανθρώπους, συνταξιούχους, άνεργους, ασθενείς, να βγαίνουν στους δρόμους απελπισμένοι για να ζητούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Η νυν και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν καταργήσει τα αυτονόητα.

Οι συνταξιούχοι και ο λαός της Κέρκυρας απαιτεί, να δοθούν άμεσα λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα σχετικά με την υγεία.

Άμεσα να προσληφθούν γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού σε μόνιμη βάση.

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και προσωπικό.

Να σταματήσει η δικαιολογία της μη ανταπόκριση των γιατρών στις προκηρύξεις της διοίκησης, μια και γνωρίζουμε όλοι ότι ένας γιατρός δεν μπορεί να επιβιώσει με τις συνθήκες που επικρατούν στην Κέρκυρα. Έλλειψη και πανάκριβη στέγη, συνθήκες γαλέρας στο Νοσοκομείο, πανάκριβα αγαθά και πολλά άλλα προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν χθες.»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.