Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λάρισα έδωσε σε δρόμο το όνομα αδικοχαμένης στα Τέμπη

Η Κλαούντια-Αλεξάνδρα Λάτα, 20χρονη φοιτήτρια, θύμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
12 Ιουλίου 2024 / 14:53

Η Κλαούντια ήταν 21 χρονών, φοιτήτρια της ΣΣΑΣ Ιατρικής του Α.Π.Θ., όταν βρέθηκε στο τραίνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και «χάθηκε» από τη ζωή μαζί με άλλους 56 ανθρώπους.

ΛΑΡΙΣΑ. Στην μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας που «έφυγε» στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη Λάρισα.

Η Κλαούντια-Αλεξάνδρα Λάτα ήταν ένα από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών (28/02/2023), στο πλαίσιο της οποίας οι έρευνες για την αποκάλυψη της αλήθειας συνεχίζονται. Η Κλαούντια ήταν 21 χρονών, φοιτήτρια της ΣΣΑΣ Ιατρικής του Α.Π.Θ., όταν βρέθηκε στο τραίνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και «χάθηκε» από τη ζωή μαζί με άλλους 56 ανθρώπους.

Την Παρασκευή 11/06/2024 στις 11 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην μνήμη της Κλαούντιας η τελετή ονοματοδοσίας οδού, στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όπου έμενε η Κλαούντια με την οικογένειά της. Με βαθιά συγκίνηση και λουλούδια στα χέρια η οικογένεια, οι φίλοι και οι συγγενείς της αδικοχαμένης Κλαούντιας, βρέθηκαν στην συμβολή των οδών Σωκράτους και Σόλωνα, όπου η δεύτερη μετονομάστηκε σε «Οδός Αλεξάνδρας Λάτα».

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης εκπρόσωποι των Αρχών και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

Η μητέρα της Κλαούντιας είπε μεταξύ άλλων την ημέρα της τελετής:

«Ο πόνος της πληγής είναι τόσο μεγάλος και αβάσταχτος. Όμως, σήμερα είναι τιμή μας, αυτό που έκανε ο Δήμος, που έκανε δεκτό το αίτημά μου, είναι τιμή για την κόρη μου, έστω και αυτό το λίγο, να το θυμόμαστε για πάντα. Αυτός ο δρόμος θα είναι σαν σημείο συνάντησης με την κόρη μου, θα φέρω όλους τους μαθητές του 11ου σχολείου και του 33ου  [...] να τους μιλάω για το ποιό ήταν αυτό το κορίτσι, ποιό ήταν αυτό το κορίτσι που με πείσμα και επιμονή ήθελε να φτάσει πολύ ψηλά. Ήθελε να φτάσει το όνειρό της [...]. Όμως σε πολύ μικρή ηλικία, δεν πρόλαβε, στα 20 κόψαν τα όνειρά της.»

Ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος δήλωσε την ημέρα της τελετής:

«[Η τελέτη ονοματοδοσίας] Είναι η υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε αυτό το τραγικό που έγινε. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στην μνήμη της Κλαούντιας, στην μνήμη όλων των ανθρώπων, των παιδιών που έχασαν άδικα τη ζωή τους σ’ αυτό το τραγικό δυστύχημα.»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΟΓΙΟΥ

Πηγή: Δρόμος στη Λάρισα πήρε το όνομα της Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα θύμα της τραγωδίας των Τεμπών (βίντεο & φωτό) | The Larissa Paper

Πηγή φωτογραφίας: magnesianews.gr