Πέμπτη 25.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε εκδηλώσεις του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας 2024 στο Τόκιο

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
11 Ιουλίου 2024 / 16:51
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αν. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας του Ι.Π. κ. Ιωάννης Καρράς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο μακρινό Τόκιο ταξίδεψε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας 2024. Συγκεκριμένα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+, έλαβε μέρος, μεταξύ άλλων, στην Έκθεση Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2024στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αν. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Καρράς, Ιδρυματικός Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus+, ο οποίος υποδέχθηκε στο περίπτερο του Ιονίου στην Έκθεση δεκάδες Ιάπωνες μαθητές και φοιτητές που ενδιαφέρθηκαν για τις σπουδές στην Ελλάδα και δη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, ο κ. Καρράς μοίρασε στους ενδιαφερόμενους το φυλλάδιο του Ιδρύματος όχι μόνο στα αγγλικά, αλλά μεταφρασμένο και στα ιαπωνικά (μία έκδοση του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου), πράγμα που ξάφνιασε ευχάριστα τόσο τους επισκέπτες όσο και τους διοργανωτές της έκθεσης.

Εκτός από την εκπροσώπηση του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Έκθεση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Καρράς έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Θηλέων Ότσουμα (Otsuma Women’s University) του Τόκιο με τίτλο «Διάδραση Πολιτισμού και Επικοινωνίας» (“Culture-Communicatin Interface”) στις 13 Ιουνίου.

Τέλος, στο ανωτέρω πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας - Ιαπωνίας 2024, ο κ. Καρράς επισκέφτηκε την Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο, όπου είχε την τιμή να τον υποδεχτούν ο Έλληνας πρέσβης κ. Νικόλαος Αργυρός με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Πρεσβείας κ. Στυλιανό Χουρμουζιάδη.

Λεζάντα κεντρικής φωτογραφίας (από αριστερά προς τα δεξιά):Στυλιανός Χουρμουζιάδης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, Ιωάννης Καρράς, Αν. Καθηγητής Ιονίου Παν/μίου, Νικόλαος Αργυρός, Πρέσβης

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.