Παρασκευή 19.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Δικηγορικού Συλλόγου με την νεοσύστατη Δικαστική Αστυνομία

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
11 Ιουλίου 2024 / 16:05
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Βεργώνης και η Προϊσταμένη της Γραμματείας της Εισαγγελίας Εφετών κ. Καλαϊτζόγλου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουλίου, ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντηση με το νεοσύστατο σώμα (μετά από σχετικό πανελλήνιο διαγωνισμό) της Δικαστικής Αστυνομίας, η οποία υπάγεται στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Βεργώνης και η Προϊσταμένη της Γραμματείας της Εισαγγελίας Εφετών κ. Καλαϊτζόγλου.

Η Δικαστική Αστυνομία είναι ένας νέος θεσμός που άργησε να υλοποιηθεί στη χώρα μας, υπάρχει ήδη σε όλες τις προοδευμένες χώρες της Ευρώπης και ρόλος της είναι να επιβοηθά δραστικά το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης.

Τα καθήκοντα της Δικαστικής Αστυνομίας θα είναι: α) Η φύλαξη του Δικαστικού Μεγάρου (όπου και η έδρα της), β) Η εκτέλεση των ποινικών αποφάσεων και γ) Οι κλητεύσεις και επιδόσεις, απαλλάσσοντας ουσιαστικά από τα καθήκοντα αυτά την ΕΛ.ΑΣ. και το σώμα των δικαστικών υπαλλήλων.

Η Δικαστική Αστυνομία αποτελείται σήμερα στην Κέρκυρα από 7 νέα άτομα, με εντοπιότητα, που ασκούν τα καθήκοντα τους από την 01/07/2024 και σήμερα βρίσκονται σε φάση εκπαίδευσης - πρακτικής η οποία πραγματοποιείται από την Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας (στην διεύθυνση της οποίας υπάγονται) και από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ καλωσόρισε τους Δικαστικούς Αστυνομικούς στα νέα τους καθήκοντα, και ευχήθηκε καλή συνεργασία με τους Δικηγόρους της Κέρκυρας και τον ΔΣΚ, προϋπόθεση απαραίτητη για την καλή λειτουργία του έργου του νέου αυτού θεσμού, αλλά και την καλή, εν γένει, λειτουργία του έργου της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα. 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.