Σάββατο 20.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιστιοφόρο προσάραξε στη νησίδα Παναγιά

ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ
11 Ιουλίου 2024 / 10:13
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το σκάφος έμπαζε νερά και χρειάστηκε να κληθεί το λιμενικό και η πυροσβεστική

ΠΑΞΟΙ. Ένα ιστιοφόρο με οκτώ επιβαίνοντες προσάραξε το απόγευμα της Τρίτης 09/07 στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Παναγιάς, 2,6 ν.μ. ανατολικά των Παξών.

Για το συμβάν, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Παξών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και το επιβατηγό-τουριστικό ¨ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ¨, όπου εντόπισαν το προσαραγμένο ιστιοφόρο να παρουσιάζει καπνισμό στην πλώρη και εισροή νερού.

Επιστρατεύτηκαν αντλίες για την απάντληση των υδάτων, ενώ στην περιοχή μετέβη ένα ταχύπλοο σκάφος με ιδιώτες δύτες, προς αποκατάσταση των ζημιών.

Επιπλέον, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στο σημείο με ιδιωτικό σκάφος, έγινε κατάσβεση του καπνισμού. Το ιστιοφόρο παραμένει προσαραγμένο στην περιοχή, εν αναμονή εργασιών αποκόλλησης του.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.