Παρασκευή 12.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιφέρεια: Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό

ΜΠΟΥΚΑ ΠΟΤΑΜΟΥ
10 Ιουλίου 2024 / 14:57

Σε δεύτερο χρόνο, μετά το πέρας των εργασιών αυτών, θα ξεκινήσουν και οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ήδη ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Οι εργασίες κατ'εκτίμηση της ΠΙΝ, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο, ούτως ώστε όταν θ’ αρχίσουν οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις στην Κέρκυρα, να είναι αναβαθμισμένη η δυνατότητα απορρόφησης του ποταμιού και να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα η λεκάνη απορροής ομβρίων υδάτων.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως βέβαια και η διαφύλαξη της ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και των δημόσιων υποδομών από τις επιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

"Ο καθαρισμός του ποταμιού στη συγκεκριμένη περιοχή αφενός αποτελεί έργο άκρως απαραίτητο για τη δημόσια ασφάλεια, αφετέρου αποτελούσε διαχρονικό και απολύτως δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Ποταμού, για το οποίο η Περιφερειακή Αρχή είχε δεσμευτεί προεκλογικά", επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, σε δεύτερο χρόνο, μετά το πέρας των εργασιών εκβάθυνσης του ποταμιού, θα ξεκινήσουν και οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού.

 

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ