Σάββατο 06.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου, Μεταλληνός, Καρύδης: Πλήθος ερωτηματικών για τις προσλήψεις ειδικών συνεργατών στον Κεντρικό Δήμο

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
03 Ιουλίου 2024 / 16:14

Κοινή ανακοίνωση από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης που κατηγορούν τη δημοτική αρχή για νεποτισμό και μεροληψία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Για νεποτισμό και μεροληψία κατηγορούν τη δημοτική αρχή του Στ. Πουλημένου, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις προσλήψεις ειδικών συνεργατών στο Δήμο Κ. Κέρκυρας, για τις οποίες, όπως επισημαίνουν, υπάρχουν πλήθος ερωτηματικών. Στην κοινή ανακοίνωσή τους η Μερόπη Υδραίου, ο Τάκης Μεταλληνός και ο Γιώργος Καρύδης αναφέρουν ότι το κριτήριο είναι η εύνοια σε βάρος της αξιοκρατίας, της δεοντολογίας και του δημοσίου συμφέροντος.

Στην κοινή ανακοίνωση των τριών, υπό τον τίτλο «Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας…’’(Σαίξσπηρ)» επισημαίνεται:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, έχει ήδη ξεκινήσει να πορεύεται σταθερά στις ράγες του νεποτισμού και της μεροληψίας, που οδηγούν στην αποξένωση από την τοπική κοινωνία για χάρη των ημετέρων.

Στα πλαίσια αυτά λαμβάνουν χώρα και προσλήψεις ειδικών συνεργατών με πλήθος ερωτηματικών, αν συντρέχουν οι αναγκαίες και νόμιμες προϋποθέσεις της εμπειρίας και της επαγγελματικής ειδίκευσης του έμμισθου προσληφθέντος σε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απ΄ ό,τι φαίνεται το κριτήριο είναι η εύνοια σε βάρος της αξιοκρατίας, της δεοντολογίας και του δημοσίου συμφέροντος.
Κι είμαστε ακόμη στην αρχή. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε ν΄ αναδεικνύουμε τα προβλήματα του τόπου και τις συμπεριφορές των αρχών που πλήττουν τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό.
Και ‘’ο νοών νοείτω..’’!

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ