Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξιτήριο έλαβε το 7χρονο κοριτσάκι που χτυπήθηκε από ρεύμα στο Γιμάρι

ΚΑΛΩΔΙΟ
02 Ιουλίου 2024 / 13:34

Το καλώδιο δεν ανήκε στο ΔΕΔΔΗΕ και είχε τοποθετηθεί παράνομα στην κολώνα. Σε καταγγελία για το περιστατικό προέβη ο ΔΕΔΔΗΕ στο Α.Τ. Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξιτήριο από το νοσοκομείο Κέρκυρας έλαβε προ ημερών το 7χρονο κοριτσάκι, το οποίο τινάχθηκε από ρεύμα, ενώ βρισκόταν σε πανηγύρι στο χωριό Γιμάρι μαζί με την οικογένειά της. Το συμβάν σημειώθηκε την παραμονή του Αγίου Πνεύματος, όταν η μαθήτρια δημοτικού ακούμπησε σε ένα κάγκελο της περίφραξης της εκκλησίας, στο οποίο συνδεόταν ένα καλώδιο, με αποτέλεσμα το ρεύμα να την χτυπήσει.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της μιλώντας σε ΜΜΕ, το παιδί άρχισε να φωνάζει, κι όταν έπιασε το χέρι της, ένιωθε να τον διατρέχει και τον ίδιο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε δημόσια ο πατέρας του παιδιού, παρατήρησε ότι υπήρχε  ένα κολωνάκι με δεμένες μονωτικές ταινίες και ότι ένα καλώδιο ερχόταν από την κολώνα της ΔΕΗ.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από την οικογένειά του στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, στο οποίο παρέμεινε για 3-4 ημέρες για παρακολούθηση. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος, κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού, οι γιατροί της τοποθέτησαν  Holter για την  καταγραφή της δραστηριότητας της καρδιάς. Όπως αναφέρουν στην «Ε» οι ίδιες πηγές, το κοριτσάκι μετά την ολιγοήμερη παραμονή της στο νοσηλευτικό ίδρυμα, πήρε εξιτήριο την Παρασκευή ούσα καλά στην υγεία της.

Αυτοψία ΔΕΔΔΗΕ

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιώντας αυτοψία στο χώρο. Όπως διαπιστώθηκε το καλώδιο δεν ανήκε στο ΔΕΔΔΗΕ και είχε τοποθετηθεί παράνομα στην κολώνα. Το καλώδιο απομακρύνθηκε, ενώ σε καταγγελία για το περιστατικό ρευματοκλοπής προέβη ο ΔΕΔΔΗΕ στο Α.Τ. Κέρκυρας.

ΦΩΤΟ@news.rik.cy