Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας:Με τη Λουΐζα Ράζου η σύσκεψη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
02 Ιουλίου 2024 / 11:45

Την Παρασκευή 5 Ιούλη στις 20:00 στο Θεατράκι στο Άλσος Γαρίτσας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών την Παρασκευή 5 Ιούλη στις 20:00 στο Θεατράκι στο Άλσος Γαρίτσας. Θα μιλήσει η Λουΐζα Ράζου, μέλος της Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΤΕ του ΚΚΕ Κέρκυρας, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επιβεβαίωσε ότι απέναντι στον πολιτικό συσχετισμό που παραμένει αρνητικός για τον λαό, υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, της ανατροπής.

Σημειώνει δε, ότι το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα του ΚΚΕ στην Κέρκυρα, όπου αναδείχθηκε τρίτο κόμμα με ποσοστό 11,36% αλλά και με πανελλαδικό ποσοστό 9,25%, όπου το ΚΚΕ κατέγραψε νέα σημαντική εκλογική άνοδο σε ποσοστό μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2023, καθώς βέβαια και σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 (5,35%) επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές.

"Απέναντι στην βάρβαρη επίθεση κυβερνήσεων, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, της ΕΕ, που ένα τμήμα του εκφράζεται με άνοδο του κύρους και συμπόρευση με το ΚΚΕ

Το κρίσιμο πλέον είναι η επόμενη ημέρα που είναι ήδη εδώ. Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο ευρωκοινοβούλιο, και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή πάλη. Στο δρόμο της διεκδίκησης, της συμμετοχής και μαζικοποίησης των αγώνων το ΚΚΕ θα είναι πρωταγωνιστής και απλώνει το χέρι σε κάθε άνθρωπο που βλέπει τα αδιέξοδα του συστήματος να καταστρέφουν τη ζωή του", αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ