Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλήνιες 2024: Δυο αριστούχοι της Κέρκυρας μιλούν στην «Ε» για την επιτυχία τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ
28 Ιουνίου 2024 / 16:43

Βρέθηκαν στα βαθμολογικά «ρετιρέ» και βάζουν «πλώρη» για την Ιατρική

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πολυπόθητο «χρυσό» εισιτήριο για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα εξασφάλισαν και Κερκυραίοι υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Η σημερινή ανακοίνωση των βαθμολογιών, τους γέμισε συναισθήματα χαράς και ανακούφισης μετά από  μια απαιτητική χρονιά με προσήλωση στο διάβασμα και λιγοστό ελεύθερο χρόνο. Η πειθαρχία που επέδειξαν σε όλη τη διαδρομή, τους έφερε στην κορυφή και πλέον χαμογελούν βάζοντας «πλώρη» για τις Σχολές της προτίμησής τους. Δυο αριστούχοι της Κέρκυρας που βρέθηκαν στα βαθμολογικά «ρετιρέ» μιλούν στην «Ε» για την εμπειρία των πανελληνίων, τους στόχους και τα όνειρά τους. Μάλιστα κοινό σημείο αναφοράς δεν έχουν μόνο την Ιατρική Σχολή, στην οποία έχουν στοχεύσει αλλά και το ότι πέρασαν τον «σκόπελο» των πανελληνίων για δεύτερη χρονιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη επιθυμία τους.

 

Ξένια Φιούνη: Στα βαθμολογικά «ρετιρέ» με 19.400 μόρια  

 

Από μαθήτρια γυμνασίου γνώριζε ήδη τον δρόμο που ήθελε να ακολουθήσει. Μάλιστα παρότι πέρσι πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η ίδια πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξαναδώσει πανελλήνιες για να εισαχθεί στην Σχολή των ονείρων της, την Ιατρική. Η επιλογή της αυτή την δικαίωσε, όμως μόχθησε πολύ για να τα καταφέρει, καθώς η διαδρομή ήταν απαιτητική. Στο τέλος όμως τα κατάφερε, αφού με τα 19.400 μόρια που συγκέντρωσε το όνειρο θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα. Οι βαθμοί που συγκέντρωσε «ζαλίζουν». 20 στη Βιολογία, 19,9 στη Φυσική, 19,7 στη Χημεία και 18 στην Έκθεση. Μάλιστα οι βαθμολογικές επιδόσεις της ξεπέρασαν κατά πολύ τις περσινές, ενώ ειδικό βάρος έδωσε στην Έκθεση που την είχε κρατήσει πίσω βαθμολογικά και τα κατάφερε με το 18 που πήρε το γραπτό της. «Όλη τη χρονιά αφοσιώθηκα αποκλειστικά στη μελέτη ειδικά τους τελευταίους μήνες. Καθημερινά είχα πρόγραμμα διαβάσματος και ιδιαίτερη πειθαρχία στην Έκθεση. Το όνειρό μου από μικρή ήταν να γίνω γιατρός, γιατί θέλω να βοηθάω τους συνανθρώπους μου. Με ενδιαφέρουν οι ειδικότητες της Παιδιατρικής αλλά και της Νευρολογίας. Θα βρω αυτό που μου αρέσει καλύτερα στην πορεία», τονίζει στην «Ε», η απόφοιτη του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι από μαθήτρια γυμνασίου ήξερε ότι πάλευε γι’αυτό τον σκοπό.

Αν θα μπορούσε πάντως να δώσει μια συμβουλή σε όσους θα ριχθούν του χρόνου στη μάχη των πανελληνίων είναι να έχουν θέληση, πίστη στις δυνάμεις τους και να μην τα παρατήσουν. Το πιο σημαντικό όμως, όπως είπε, είναι να έχουν δίπλα τους, ανθρώπους που να τους στηρίζουν. «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην οικογένειά μου, στον πνευματικό μου και στους καθηγητές μου Ροδάνθη Ζαχαροπούλου, Λουκά Κοβάνη και Θεόδωρο Πανέτα και Κωνσταντίνο Μεταλληνό για όλη τη στήριξη που μου έδωσαν», ανέφερε η Ξένια.

 

Γιάννος Ρεβύθης: Με 18.750 μόρια βάζει πλώρη για την Ιατρική

 

Ένας από τους μαθητές που έδιναν πανελλήνιες φέτος και διέπρεψαν είναι και ο Κερκυραίος Γιάννος Ρεβύθης, απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας, γιός του δημοσιογράφου Γιάννη Ρεβύθη. Ο νεαρός, τέως πλέον, μαθητής κατάφερε και συγκέντρωσε 18.750 μόρια και έχει θέσει ως στόχο από την αρχή της προσπάθειάς του την Ιατρική Σχολή. Συγκεκριμένα μάλιστα τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αφού έγραψε 19,8 στη Φυσική, 19,3 στη Βιολογία, 19,4 στη Χημεία και 16,5 στην Έκθεση. Ρωτώντας τον για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ώστε να πετύχει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, παραδέχτηκε ότι ήταν αρκετά δύσκολο και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και κουράγιο. Επιστράτευσε υπομονή, συγκέντρωση, και θεωρούσε πολύ σημαντικό το να ακολουθεί τις συμβουλές των καθηγητών του. Αναφορικά με τα θέματα των μαθημάτων, παραδέχθηκε ότι στη Φυσική ήταν δύσκολα τα θέματα, ενώ τα θέματα σε Έκθεση, Χημεία, και Βιολογία ευκολότερα. Δεν είχε πολύ χρόνο την περασμένη χρονιά για εξωσχολικές δραστηριότητες εκτός από κάποια ταξίδια, λίγο τένις και μερικές βόλτες, όμως όλα αυτά μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού μετά δεν υπήρχε χρόνος παρά μόνο για διάβασμα. Ο Γιάννος θέλησε να ευχαριστήσει την οικογένεια, όσους τον υποστήριξαν, γιατί ήταν πραγματικά δύσκολη περίοδος και δεν θα μπορούσε να είναι αφοσιωμένος σε αυτό αν δεν είχε υποστήριξη από τους κοντινούς του ανθρώπους.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟ@ ΞΕΝΙΑ ΦΙΟΥΝΗ, ΓΙΑΝΝΟΣ ΡΕΒΥΘΗΣ