Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις στην Αθήνα για την Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού Ελ. Παπαναστασάτου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
28 Ιουνίου 2024 / 12:19
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Με στόχο την προώθηση των Ιονίων Νήσων στους Απόδημους και την ισχυροποίηση της παρουσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις διεθνείς εκθέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού Ελ. Παπαναστασάτου. Ειδικότερα:

Επισκέφθηκε την Συνομοσπονδία Επτανησίων, συνομίλησε με τη διοίκηση, άκουσε τα προβλήματά και τις προτάσεις τους. Με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι απόδημοι συμπολίτες, αποφασίστηκε να διοργανωθούν από κοινού εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό των Επτανήσων.

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ακόμη, βρέθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον συνεργάτη του Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, τον Κ. Κοζυράκη. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την εύρεση τρόπων συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων  της ΠΙΝ με το Υπ. Εξωτερικών, που θα αφορούν τους απόδημους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επαφών της με αρμόδιους φορείς για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στα νησιά μας η κα Παπαναστασάτου επισκέφθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου είχε σειρά επαφών για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στήριξης και χρηματοδότησης, ζητώντας παράλληλα να υιοθετηθούν οι προτάσεις της, που υπέβαλε κατά τη διαβούλευση των ανωτέρω προγραμμάτων, με στόχο τον σχηματισμό και προγραμματισμό χρηματοδοτικών εργαλείων που θα είναι εφαρμόσιμα κι απορροφήσιμα από τις επιχειρήσεις των Ιονίων Νήσων.

Επιπροσθέτως, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Διεθνών Εκθέσεων Αντώνη Γραβάνη της εταιρείας Enterprise Greece, τον  εθνικό φορέα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον οποίο συμφώνησαν να συνεργαστούν ώστε να έχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ισχυρή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις, με στόχο την προώθηση της Επιχειρηματικότητας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ@ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.