Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Η Μάγια Χαραλαμποπούλου νέα διευθύντρια του Μουσείου Καποδίστρια

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
28 Ιουνίου 2024 / 10:54
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η αλλαγή στη διοίκηση έγινε την 1η Ιουνίου, μετά από τρίμηνη μεταβατική περίοδο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αλλαγές στη διεύθυνση του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών, καθώς η ιστορικός Μάγια Χαραλαμποπούλου ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας. Η απερχόμενη διευθύντρια Ντάρια Κοσκόρου θα αναλάβει το ρόλο της Συμβούλου της Διοίκησης. Η αλλαγή στη διοίκηση έγινε την 1η Ιουνίου, μετά από τρίμηνη μεταβατική περίοδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με ανακοίνωση του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα διευθύντρια. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών εύχεται κάθε επιτυχία στην νέα διευθύντρια, κα Χαραλαμποπούλου, στο έργο της για τη βιώσιμη ανάπτυξη του μουσείου. Ευχαριστεί επίσης θερμά την κα Κοσκόρου για τα 8 χρόνια που ως διευθύντρια-επιμελήτρια οδήγησε το Μουσείο Καποδίστρια σε μια πορεία σημαντικής ανάπτυξης, αναγνώρισης και μεγάλης επιτυχίας, με τοπικές, εθνικές και διεθνείς διακρίσεις, μια συνεργασία που τώρα θα εξελιχθεί μέσα από νέους ρόλους.»

Λίγα στοιχεία για την Μάγια Χαραλαμποπούλου:

Η Μάγια  Χαραλαμποπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας της Σχολής Ιστορίας & Μετάφρασης – Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Π.Μ.Σ. «Ιστορία & Τεκμηρίωση στη Νεότερη και Σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία». Από το 2019 είναι επιστημονική συνεργάτης του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών, ως ιστορικός ερευνητής αρχικά και ως βοηθός επιμελητή. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη Νεότερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία, με ιδιαίτερη έμφαση στη κοινωνική και πολιτική ιστορία του ελλαδικού χώρου (19ος  -20ος αι.), στην ιστορία των Επτανήσων (17ος-19ος αι.) και στην ιστορία των ιδεών. Από το 2020 ασχολείται, επίσης, με τη μουσειακή εκπαίδευση, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ως επικοινωνιακών εργαλείων στο πεδίο του πολιτισμού και τη δημιουργία ψηφιακών εκθέσεων. 

 

ΦΩΤΟ@ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.