Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Στήριξη» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
25 Ιουνίου 2024 / 09:57

Καλούμε όλους και ιδιαίτερα την Πολιτεία να στηρίξουν όσους παλεύουν για τη ζωή και ένα αύριο χωρίς εξαρτήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους, αλλά και για να τιμήσει τον κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου (1785-1850), που απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1839.

Ο  δρόμος  των εξαρτήσεων  είναι  δύσκολος και μακρύς.

Είναι ένας προσωπικός Γολγοθάς που απαιτεί δύναμη, αντοχή, κουράγιο και θέληση. Μια διαδρομή δαιδαλώδης, με στροφές, αδιέξοδα, ανηφόρες, κατηφόρες  μέχρι να φανεί το  « φως» της τελικής ευθείας, το « φως» της ζωής,  η νίκη απέναντι στους προσωπικούς «δαίμονες», ο τερματισμός ενός εξαντλητικού αγώνα.

Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και προλαμβάνεται και θεραπεύεται.

Η πρόληψη των κάθε είδους εξαρτήσεων είναι ένα θέμα που αφορά  όλους μας. Μια στάση ζωής, ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και που όλοι μας πρέπει να έχουμε σαν στόχο ζωής, σαν ένα φάρο που θα φωτίζει τα σκοτεινά μονοπάτια  των ανθρώπινων  ψυχών και ειδικότερα των παιδιών μας.

Ο Σύλλογος « Στήριξη» ακολουθώντας τις αρχές του πρωτοπόρου στον τομέα της πρόληψης, Νίκου Μώρου, βρίσκεται πάντα στις επάλξεις. Συνεπής με τη δράση του  από το 1997 και σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΜΟ.Π. « Ν. Μώρος» καλούμε  όλους  και ιδιαίτερα την Πολιτεία να στηρίξουν όσους παλεύουν για τη ζωή και ένα αύριο χωρίς εξαρτήσεις. Να ενισχύσει και να στελεχώσει  με ικανό και επαρκές επιστημονικό προσωπικό τα Κέντρα Πρόληψης προκειμένου να συνεχίσουν  και να αναπτύξουν την  δράση τους με δραστηριότητες για την ενημέρωση και την πρόληψη,  καθώς  και τη δημιουργία  υποστηρικτικού δικτύου που θα είναι κοντά στις οικογένειες  και στην κοινωνία. Δηλαδή  το αυτονόητο.

«Μην είσαι θεατής, διάλεξε τη ζωή σου» είναι το μότο του Συλλόγου «Στήριξη», γιατί « η ζωή είναι ωραία» και αυτήν πρέπει να διαλέξουμε. Όλοι μαζί κοντά στην κοινωνία, στις οικογένειες, και  στον άνθρωπο.

Η μάχη κατά των εξαρτήσεων  είναι μια μάχη καθημερινή. Η πρόληψη είναι και παραμένει διαχρονική αξία αλλά και το σπουδαιότερο όπλο.

 

Για το Δ.Σ. της «Στήριξης»

Ο Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας

Σπύρος Δολιανίτης                         Λένα  Τσαγκαράκη

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ