Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκέψεις μονοδρόμησης για αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Μητροπολίτου Μεθοδίου

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ
20 Ιουνίου 2024 / 14:49
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εξετάστηκαν επίσης κι άλλες πτυχές των ρυθμίσεων όπως τον τρόπο στάθμευσης των αυτοκινήτων, η αντιμετώπιση του διπλοπαρκαρίσματος, η ανάγκη να υπάρξουν διακριτές λωρίδες κυκλοφορίας, αλλά και η αστυνόμευση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/06 στο Μαράσλειο υπό το δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Στ. Πουλημένο, συζητήθηκαν τρόποι για να αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργείται στην οδό Μητροπολίτου Μεθοδίου. Στη σύσκεψη που έγινε, έλαβαν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Συγκεκριμένα:

Ο Διοικητής της Τροχαίας Κέρκυρας Γιώργος Κωνστάντης, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αλέξανδρος Πάγκαλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Αλέγρης και ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Σοφιανός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Καρδόνας καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κυκλοφορίας Συγκοινωνιών και Αδειών Κυκλοφορίας Εμμανουέλλα Παπαδοπούλου.

Όπως ανέφερε ο Στ. Πουλημένος, η αρμόδια διευθύντρια της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου ανέλαβε να δει την αποτύπωση με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου, τα πλάτη των πεζοδρομίων, τη δυνατότητα να δεχτεί σταθμευμένα αυτοκίνητα, τη διαμόρφωση και διατήρηση μίας ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Σκέψεις μονοδρόμησης

Στο τραπέζι έπεσε προς συζήτηση και η πιθανότητα μονοδρόμησης του δρόμου, με τον Στ. Πουλημένο να εξηγεί πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σενάριο. Ειδικότερα ανέφερε:

«Εξετάζουμε την πιθανότητα να εκτραπεί η κυκλοφορία που έρχεται από την οδό Ζαφειροπούλου, να περάσει στην Φρονίμου και να βγει από εκεί στην Δονάτου Δημουλίτσα. Αυτή η λύση θα έλυνε το πρόβλημα που δημιουργείται στην είσοδο της Μητροπολίτου Μεθοδίου.»

Ακόμη, εξετάστηκαν κι άλλες πτυχές των ρυθμίσεων όπως τον τρόπο στάθμευσης των αυτοκινήτων, η αντιμετώπιση του διπλοπαρκαρίσματος, η ανάγκη να υπάρξουν διακριτές λωρίδες κυκλοφορίας, αλλά και η αστυνόμευση.

ΦΩΤΟ@ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.