Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον έλεγχο του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας το λιμάνι της Αλύπας (videos)

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
20 Ιουνίου 2024 / 11:15
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Πραγματοποιείται σύσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και φορέων της Παλαιοκαστρίτσας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης 20/06 στο Ιστορικό Δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στ. Πουλημένος και μέλη της δημοτικής αρχής, συζήτησαν με φορείς της Παλαιοκαστρίτσας σχετικά με τις εξελίξεις στο τουριστικό καταφύγιο της Αλύπας.

Η εταιρεία με εξώδικό της γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το λιμάνι και η διαχείριση περνά στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Σύμφωνα με το δήμαρχο, η εταιρεία αξίωνε τρία πράγματα:

Πρώτον, την μείωση του μισθώματος,

Δεύτερον, τη διαγραφή προστίμου που επέβαλε η πολεοδομία για τις κατασκευές που είχαν κάνει

Τρίτον, προνομιακή μεταχείριση για τυχόν μελλοντικές κατασκευές στο χώρο του λιμανιού.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Στ. Πουλημένος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα ώστε να αναλάβει ο δήμος τη λειτουργία του λιμανιού. Συγκεκριμένα, με υπηρεσιακό σχήμα που θα συγκροτηθεί από το δήμο και ειδικό κανονισμό λιμένα προτίθεται να λειτουργήσει ο δήμος το λιμάνι της Αλύπας.Τη σύνταξη του ειδικού κανονισμού λιμένα Αλύπας – Παλαιοκαστρίτσας έχει επιμεληθεί ο κ. Κουτσοδόντης με σκοπό να κατατεθεί στους εκπροσώπους των φορέων για παρατηρήσεις και εν συνεχεία να λάβει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η  μισθώτρια εταιρεία έχει μεταβεί στο χώρο για να αφαιρέσει εξοπλισμό από το λιμάνι κάτι που ωστόσο δεν επιτρέπεται και κλιμάκιο του δήμου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αν. Καρδόνα βρίσκεται ήδη εκεί.

 

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.