Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Β.Κέρκυρας

ΣΥΛΛΗΨΗ
19 Ιουνίου 2024 / 17:24

Προηγήθηκε καταγγελία για εργασίες χωρίς άδεια που εκτελούνταν σε οικεία συγγενικού προσώπου του Δημάρχου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με την επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή του εργολάβου, συνελήφθη σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία αλλά αφέθη ελεύθερος στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για παράβαση του οικοδομικού κανονισμού.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε πέντε συλλήψεις, τέσσερις εκ των οποίων έγιναν χθες κατά την ίδια διαδικασία μετά από σχετική καταγγελία για κατασκευή πισίνας σε οικία στη Β. Κέρκυρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια.

Και τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν χθες είναι εργαζόμενοι του Δήμου, τρεις εκ των οποίων απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και βρίσκονταν ήδη σε άδεια και ένας οδηγός.  

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που έγινε, συνελήφθη σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών για εμπλοκή στην υπόθεση ωστόσο μετά την ενημέρωση του Εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραθαλάσσια οικεία όπου γίνονταν οι εργασίες, είναι ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του Δημάρχου Β. Κέρκυρας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της «Ε» να επικοινωνήσει τόσο με τον Αντιδήμαρχο που εμπλέκεται στην υπόθεση όσο και με τον Δήμαρχο, δεν κατέστη εφικτό.

Για το γεγονός πάντως η αντιπολίτευση θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση  τόσο από το Δήμο όσο και από την Αστυνομία και θα τοποθετηθεί με ανακοίνωση που θα σταλεί στα ΜΜΕ.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ