Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοικητές ΥΠΕ: Εκτός ο Γ.Καρβέλης από τη λίστα επιτυχόντων που περνούν στην επόμενη φάση

ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΥΠΕ
19 Ιουνίου 2024 / 09:50

Μέχρι σήμερα στις 2 το μεσημέρι οι ενστάσεις κατά των προσωρινών πινάκων που δημοσιοποίησε ο ΑΣΕΠ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δημοσιεύθηκαν πριν από λίγες ημέρες από τον ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες των αποτελεσμάτων της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Ειδικότερα ο ΑΣΕΠ δημοσίευσε τους πίνακες με τους 15 πρώτους στην κατάταξη υποψηφίους που προκρίνονται ανά ΥΠΕ, για τη μία θέση διοικητή όπως και τα ονόματα των 30 πρώτων στην κατάταξη για τις θέσεις υποδιοικητή, έχοντας λάβει υπόψη τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης, καθώς και των απαιτούμενων προσόντων που πρέπει βάσει του διαγωνισμού να έχουν οι ενδιαφερόμενοι.

Από τους σημερινούς επτά διοικητές ΥΠΕ, οι πέντε βρίσκονται στη λίστα των επιτυχόντων που περνούν στην επόμενη φάση. Πρόκειται για τους Διοικητές της 2ης, 3ης, 4ης, 5ης και 7ης ΥΠΕ (πρόκειται για τους Χρήστο Ροϊλό, Παναγιώτης Μπογιατζίδη, Δημήτρης Τσαλικάκη, Φώτη Σερέτη και Νεκτάριο Παπαβασιλείου).

Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, δεν συγκαταλέγεται στους προσωρινούς πίνακες με τα ονόματα των πληρούντων υποψηφίων, ο τωρινός διοικητής, Γιάννης Καρβέλης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι αποκλειόμενοι υποψήφιοι εμφανίζονται με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου και τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) αίτησης, που αναγράφεται στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων  έως και σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 14:00. Η άσκηση της ένστασης γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Και συνέντευξη

Μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων αναμένεται η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση. Ακολούθως, θα κληθούν σε συνέντευξη οι επτά υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία, προκειμένου να καταρτιστεί πίνακας με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση. Την τελική επιλογή θα κάνει ο Υπουργός Υγείας, όπως ορίζει η διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των Διοικητών των ΥΠΕ, θα συγκροτηθούν οι Επιτροπές Επιλογής Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, στις οποίες οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ θα είναι μέλη, και θα διεξαχθεί κατ’ ανάλογο τρόπο η διαδικασία που περιγράφηκε ανωτέρω, προκειμένου να καταρτιστούν, τελικά, οι πίνακες με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση της Πρόσκλησης Γ4β/Γ.Π.οικ.2097/12.01.2024 υποψήφιους, που θα αποσταλούν στον Υπουργό Υγείας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ