Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σημαντική διεθνής ερευνητική επιτυχία για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
18 Ιουνίου 2024 / 15:42
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η εργασία με τίτλο «Acousticmetamaterialscharacterizationvialaserplasmasoundsources» προτείνει μια νέα μέθοδο για τον ακριβή χαρακτηρισμό των ακουστικών μεταδομών με τη χρήση πηγών πλάσματος ήχου λέιζερ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία σημαντική ερευνητική επιτυχία προέκυψε μέσα από την συνεργασία δομών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής δημοσιεύτηκε πρόσφατα μια νέα ερευνητική εργασία στο κορυφαίο, σχετικό με τα υλικά, επιστημονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης της σειράς του Nature, το Communications Materials. Μεταξύ των μελών της συγγραφικής ομάδας είναι και τα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματός μας, ο κ. Διονύσιος Κατερέλος και ο κ. Νικόλαος Αραβαντινός - Ζαφείρης. Η εργασία με τίτλο «Acousticmetamaterialscharacterizationvialaserplasmasoundsources» προτείνει μια νέα μέθοδο για τον ακριβή χαρακτηρισμό των ακουστικών μεταδομών με τη χρήση πηγών πλάσματος ήχου λέιζερ (Laser Plasma Sound Sources).

Οι σειρές ακαδημαϊκών περιοδικών του Nature Portfolio συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον επιδραστικών επιστημονικών περιοδικών με ευρεία απήχηση, στα οποία οι δημοσιεύσεις εργασιών, κατόπιν κρίσης, προσελκύουν υψηλό επιστημονικό ενδιαφέρον. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια της πολιτικής στήριξης των ερευνητικών δράσεων των μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος, κάλυψε πλήρως την δαπάνη δημοσίευσης στο περιοδικό Communications Materials. Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της υψηλής ποιότητας έρευνας που συντελείται από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος, των σημαντικών συνεργασιών που συνεχώς αναπτύσσονται και της έμπρακτης στήριξης που το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μέσω των οργάνων διοίκησής του, λαμβάνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Μπορείτε να δείτε την εργασία στον σύνδεσμο:

https://www.nature.com/articles/s43246-024-00529-w

ΦΩΤΟ@inkefalonia.gr  (από αριστερά ο Νικόλαος Αραβαντινός - Ζαφείρης και ο Διονύσιος Κατερέλος)

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.