Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμβολικός καθαρισμός «Γοργόνες εν δράση» του θαλάσσιου βυθού, στο Πόρτο Τιμόνι

MERMAIDS CORFU
17 Ιουνίου 2024 / 14:20
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Κατά την διάρκεια του καθαρισμού βρέθηκαν κυρίως χαρτιά υγείας, δίχτυα, μπουκάλια πλαστικά και γυάλινα, καπάκια πλαστικά, ένας καναπές καθώς και κομμάτι μηχανής παλιού σκάφους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο νησί με σχήμα γοργόνας την Κέρκυρα, The Mermaid Island, πραγματοποιήθηκε συμβολικός εθελοντικός καθαρισμός του θαλάσσιου βυθού στο Πόρτο Τιμόνι στo ΒΔ τμήμα του νησιού από εθελοντικές ομάδες της περιοχής αλλά και από τοπικές επιχειρήσεις κατά τις απογευματινές ώρες 17:00 με 19:00 της Κυριακής 16 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα η συμβολική δράση καθαρισμού έγινε στην παραλία και τον βυθό της αναφερόμενης περιοχής η οποία καταβάλλεται από πολυάριθμο νούμερο επισκεπτών και από την στεριά αλλά και από την θάλασσα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά την διάρκεια του καθαρισμού βρέθηκαν κυρίως χαρτιά υγείας, δίχτυα, μπουκάλια πλαστικά και γυάλινα, καπάκια πλαστικά, ένας καναπές καθώς και κομμάτι μηχανής παλιού σκάφους.

Τον υποβρύχιο καθαρισμό ανέλαβαν οι Mermaids Corfu, Thessaloniki Mermaid Academy και το Corfu Diving Club που έχει βάση την παραλία του Αγίου Γεωργίου, Πάγων.

Την υποστήριξη της δράσης από την στεριά και για μεταφορά σκουπιδιών συμβάλλουν οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων ταχύπλοων του Αγίου Γεωργίου, Πάγων.

Στην δράση μας συμμετείχαν ενεργά η ομάδα δράσης ΕΠΟΜΕΑ Β. Κέρκυρας, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέρκυρας και η εθελοντική ομάδα εφήβων της περιοχής με το χαρακτηριστικό όνομα ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ.

Την δράση υποστηρίζει επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αφιώνα.

Για την προστασία των δυτών, κολυμβητών ζητήθηκε και η παρουσία του Λιμενικού Κέρκυρας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και τα 30 άτομα που συμμετείχαν έμπρακτα μεταφέροντας έτσι το ενθαρρυντικό μήνυμα στην νέα γενιά ότι παίρνουμε δράση εδώ και τώρα. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί και η αλλαγή ξεκινάει από μικρές καθημερινές πράξεις από τον καθένα από εμάς.

Το ραντεβού της MERMAIDS IN ACTION έχει ήδη δοθεί για το 2025 σε ευαίσθητο υδάτινο περιβάλλον στην Ελλάδα που χρειάζεται την προσοχή και φροντίδα μας.

Στην δράση βοήθησαν:

Mermaids Corfu

Thessaloniki Mermaid Academy

Corfu Diving Fun Club

ΕΠΟΜΕΑ Β. Κέρκυρας

Πολιτιστικός Σύλλογος του Αφιώνα

Spiros Boat Hire

Babis and Dimitris Boat Hire

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέρκυρας

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.