Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση της Ένωσης Εστίασης με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή

Ένωση Εστίασης
17 Ιουνίου 2024 / 13:33

Συζητήθηκαν θέματα ανάδειξης της κερκυραϊκής γαστρονομίας και ενίσχυσης του τουριστικού προφίλ της περιοχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την 10/6/2024  συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή και της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη της κερκυραϊκής γαστρονομίας και την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. 

Θέματα Συζήτησης

Ανάδειξη της Κερκυραϊκής Γαστρονομίας

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν στρατηγικές για την προώθηση της κερκυραϊκής γαστρονομίας τόσο εντός όσο και εκτός της περιφέρειας. Έμφαση δόθηκε στη χρήση τοπικών προϊόντων και στη διατήρηση των παραδοσιακών συνταγών.

Έξτρα Εμπειρίες για Επισκέπτες

Προτάθηκαν πρωτοβουλίες που συνδυάζουν γαστρονομικές και πολιτιστικές εμπειρίες, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη και αυθεντική εμπειρία του κερκυραϊκού τρόπου ζωής. 

Υποδομές και Επιμήκυνση της Τουριστικής Σεζόν

Συζητήθηκαν οι ανάγκες βελτίωσης των υποδομών, καθώς και οι τρόποι επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 

Κοινή Στρατηγική για τη Διαχείριση του Τουριστικού Προορισμού

Έγινε λόγος για τη χάραξη μιας κοινής στρατηγικής με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί μια βιώσιμη και αποδοτική διαχείριση του τουριστικού προορισμού Κέρκυρα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίλυση αρκετών αποριών και προβληματισμών των επαγγελματιών του κλάδου, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα για συνεχή συνεργασία και διάλογο.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους, με στόχο την ανάπτυξη και προβολή της Κέρκυρας ως κορυφαίου τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού.