Τρίτη 25.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεπεκλής: «Η στήριξη του πρωτογενή τομέα αποτελεί προτεραιότητα»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
14 Ιουνίου 2024 / 13:02

Ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Ιωαννίνων του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Γιάννη Παπαγιάννη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ). Συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Ιωαννίνων του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Γιάννη Παπαγιάννη, είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, στην Κέρκυρα.

Ο Γ. Παπαγιάννης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του κλιμακίου, Βασίλη Μάντζιο, έθεσε στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων καλλιεργητών από την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2023 στη Βόρεια Κέρκυρα.

Ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος Ιωαννίνων του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα καταβολής σε όσο το δυνατό γρηγορότερο χρόνο των προβλεπόμενων κρατικών αποζημιώσεων για τις ζημιές σε ελαιόδεντρα και πάγιο κεφάλαιο (δίχτυα ελαιοκαλλιεργειών).

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής, επισήμανε ότι κατανοεί πλήρως την αγωνία των πληγέντων καλλιεργητών τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει άριστη συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής γίνονται προσπάθειες για την ταχύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος των αποζημιώσεων των αγροτών της Βόρειας Κέρκυρας.

Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Τρεπεκλής, η στήριξη και η βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Κέρκυρα και γενικότερα στα Ιόνια Νησιά αποτελεί μία εκ των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής.

Όσον αφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων από την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε ότι από πλευράς ΠΙΝ γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και υπάρχει πίεση προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των πληγέντων, παράλληλα όμως ζήτησε να υπάρξει κατανόηση στα διαχρονικά γραφειοκρατικά προβλήματα που ανακύπτουν.

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ