Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις με Τρεπεκλή- Πουλημένο για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Γαρίτσας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ "ΤΟ ΑΛΣΟΣ"
13 Ιουνίου 2024 / 10:47
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να εργάζεται για την προώθηση των συμφερόντων της πόλης μας."

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά συναντήσεων είχε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας «Το Άλσος», αρχικά με τον Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Γ. Τρεπεκλή και στη συνέχεια με το Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στ. Πουλημένο.

Στις συναντήσεις με τους δύο εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητήθηκε σειρά θεμάτων, όπως την κατάσταση του Παραλιακού Μετώπου της Γαρίτσας, του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Μητροπολίτου Αθανασίου, το εργοστάσιο Δεσύλλα κ.α.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφορικά με τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων:

«Συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου μας με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  για την Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Γαρίτσας και το 6ο Δημοτικό Σχολείο της Μητροπολίτου Αθανασίου

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συλλόγου μας με τον Περιφερειάρχη, κατά την οποία συζητήθηκαν δύο σημαντικά ζητήματα για την περιοχή μας: το παραλιακό μέτωπο της Γαρίτσας και το 6ο Δημοτικό Σχολείο της Μητροπολίτου Αθανασίου.

  1. Παραλιακό Μέτωπο της Γαρίτσας: Το παραλιακό μέτωπο της Γαρίτσας παραμένει σε τραγική κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας ανησυχία και απογοήτευση στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι ο εργολάβος εξοφλήθηκε πριν από λίγες ημέρες για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί. Μετά την απαραίτητη μονοδρόμηση για την κίνηση των τεχνικών οχημάτων, το έργο θα ξεκινήσει και πάλι πολύ σύντομα.
  2. 6ο Δημοτικό Σχολείο της Μητροπολίτου Αθανασίου: Σχετικά με το 6ο Δημοτικό Σχολείο, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε τη θέση του να μην προχωρήσει στην απαράδεκτη σύμβαση που είχε υπογραφεί. Το ακίνητο βρίσκεται σε διαδικασία διεκδίκησης ώστε να περιέλθει στους φυσικούς ιδιοκτήτες του, που είναι οι πολίτες της Κέρκυρας. Η απόφαση αυτή είναι σημαντική για την τοπική κοινωνία, καθώς διασφαλίζει την ιδιοκτησία και τη χρήση του ακινήτου προς όφελος των πολιτών.

Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να εργάζεται για την προώθηση των συμφερόντων της πόλης μας.»

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας:

«Το Δ.Σ του  Πολιτιστικού  Συλλόγου Γαρίτσας «ΤΟ ΆΛΣΟΣ» συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για να συζητήσουν τα παρακάτω θέματα:

  1. Θαλάσσια ρύπανση στον κόλπο της Γαρίτσας: Ο Δήμαρχος ανέφερε τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑΚ και τις δυσκολίες στη συντήρηση του συστήματος άντλησης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα της συντήρησης, επισκευής ή και αντικατάστασης της γεννήτριας στον χώρο του αντλιοστασίου.
  2. Κανονισμός λειτουργίας του άλσους Γαρίτσας-Ανεμομύλου: Ο κανονισμός είναι έτοιμος και βρίσκετε στην νομική υπηρεσία του Δήμου για  έλεγχο . Ο Δήμαρχος έδωσε οδηγίες στον αντιδήμαρχο κ. Θεοτόκη να προωθήσει το θέμα. Τονίστηκε από το Δ.Σ του συλλόγου η ανάγκη για ψήφιση του κανονισμού, λόγω και της έλλειψης φυλάκων - επιστατών, που επηρεάζει την επίβλεψη λειτουργίας του αυτόματου ποτίσματος. Χωρίς την αντικατάσταση των χαμηλού κόστους εξαρτημάτων, το άλσος κινδυνεύει να ξεραθεί.
  3. Εργοστάσιο Δεσύλλα: Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι παραμένει σταθερός στην επιθυμία του Δήμου να αποκτήσει το εργοστάσιο Δεσύλλα. Περιμένει τις επόμενες ημέρες ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς για περεταίρω συνεννόηση .
  4. Καθαρισμός όμβριων φρεατίων και αγωγών:  Μας έδωσε υπόσχεση ότι θα γίνει ο απαιτούμενος καθαρισμός.  

Η συνάντηση ανέδειξε τα οικονομικά και διοικητικά εμπόδια που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον στην περιοχή της Γαρίτσας

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΓΗΣ»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.