Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιός δεν θέλει το κολυμβητήριο στον ΝΑΟΚ;

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
13 Ιουνίου 2024 / 09:21

Σκοτάδι για το παραλιακό μέτωπο και μισόλογα για το έργο αδελφάκι του γυμναστηρίου στις Αλυκές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξακολουθεί η σιγή ασυρμάτου περί την παραχώρηση του κερκυραϊκού παραλιακού μετώπου στον κεντρικό Δήμο. Η επανειλημμένη και πολλοστή φορά που διαψεύδεται ο κυβερνητικός βουλευτής, που συχνά, πυκνά, ανακοίνωνε ημερομηνίες για επικείμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αποφάσεις για την παραχώρηση, παρουσία μάλιστα κυβερνητικών αξιωματούχων, που συγκατάνευαν. Παραμύθια της Χαλιμάς.

Τα χρόνια περνούν και το παραλιακό μέτωπο που επιστράφηκε από τον ΟΛΚΕ/ΤΑΙΠΕΔ στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ώστε να αποδοθεί επιτέλους στον Δήμο, αποκαθιστώντας την διοικητική ακεραιότητα της πόλης, εξακολουθεί να εκκρεμεί.

Τώρα πια δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κάτι γίνεται εδώ! Σημειωτέον ότι όλες οι απαντήσεις επί του θέματος στις ερωτήσεις των άλλων Κερκυραίων βουλευτών, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν επιεικώς παραπειστικές. Αερολογίες.

Την εκκρεμότητα επικαλείται ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών, Καρδόνας όταν ερωτάται για την εξέλιξη του έργου κατασκευής κολυμβητηρίου στον χώρο του ΝΑΟΚ. Σε χθεσινή ερώτηση της «κ.Ε.» απαντάει, πως εφόσον δεν παραχωρείται το παραλιακό μέτωπο, υφίσταται θέμα αδειοδότησης του έργου. Όμως ένα χλμ νοτιότερα εκτελείται περιφερειακό έργο αποκατάστασης του πεζοδρομίου προς τον Ανεμόμυλο, σε χώρο της ΚΕΔ και με την άδειά της! Πόθεν τα κωλύματα στον ΝΑΟΚ;

Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ως προβολή και του αθλητικού ενδιαφέροντος στοχεύει στην παρακολούθηση της εξέλιξης της μελέτης που εκπονείται στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη» (ΔΕΠΑΝ), όπου ανατέθηκε από τη δημοτική Αρχή Υδραίου. Και που έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τον φετινό Αύγουστο. Κι από 'κει και πέρα προφανώς τη δημοπράτηση της κατασκευής του κολυμβητηρίου.

Μέχρι τότε μπορεί να έχει αποδοθεί και το παραλιακό μέτωπο στον Δήμο αλλά και να μην έχει, αρκεί η συγκατάθεση της ΚΕΔ ώστε να προχωρήσει το πράμα.

Η δημιουργία έργου σύγχρονης αθλητικής υποδομής στις ιστορικές εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ θα σφραγίσουν και για τα επόμενα χρόνια τις αθλητικές ιδιότητες της περιοχής, πέρα και πάνω από κάθε σκέψη αμφισβήτησής τους «από οπουδήποτε κι αν αυτή προέρχεται»...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ