Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Χορηγία της Praktiker Hellas στην Φοιτητική Εστία του Ιονίου Πανεπιστημίου

Από αριστερά προς δεξιά: ο Αναπλ. Προϊσταμένου του Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας, Κ. Κωνστάντης, ο Πρύτανης του ΙΠ, Καθ. Α. Φλώρος, ο Δ/ντής του Καταστήματος Κέρκυρας, Ι. Σαββίδης, ο Αναπλ. Προϊσταμένου της Δ/νσης Διοικητικού, Β. Αρβανάκος, και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομικών Υλικών του Καταστήματος Κέρκυρας, Μ. Πουλημένος.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
12 Ιουνίου 2024 / 13:13

Η συνάντηση και παράδοση- παραλαβή έκλεισε με την ανανέωση της επαφής μεταξύ των δύο μερών, για περαιτέρω εξειδικευμένες συζητήσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια σημαντική χορηγία ηλεκτρικών ειδών προχώρησε η PRAKTIKER HELLAS, η οποία εγκαινιάζει εγκαινιάζει μια πολυεπίπεδη συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η πρώτη επαφή έγινε μετά τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος της PRAKTIKER HELLAS στην Κέρκυρα, στις 11 Ιανουαρίου 2024, ενώ ακολούθησε μια σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Βασίλειο Αρβανάκο, Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διοικητικού του Ιονίου Πανεπιστημίου,  τον Δημήτριο Γαλάνη, CEO και Διευθύνοντα Σύμβουλο της PRAKTIKER HELLAS, τον Γενικό Διευθυντή Προσωπικού, Νικόλαο Γεμενίτζογλου καθώς και με υψηλά στελέχη της εταιρείας. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν, εκτός των άλλων, και θέματα που αφορούν τη Φοιτητική Εστία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Η χορηγία περιλαμβάνει ηλεκτρική κουζίνα και απορροφητήρα, πλυντήριο ρούχων και μία τηλεόραση 65 ιντσών, ανάλυσης 4K με τη βάση της.

Στην παράδοση των παραπάνω ειδών που έγινε την Παρασκευή 07/06 στους χώρους της εστίας του πανεπιστημίου, εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου παρόντες ήταν, ο Πρύτανης, καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ο Αναπληρωτής Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διοικητικού, Βασίλειος Αρβανάκος, ο Αναπληρωτής Προϊσταμένου του Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας, Κωνσταντίνος Κωνστάντης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, Σπυρίδων Ρούσσινος και ο Διοικητικός Υπάλληλος του Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας, Μιχάλης Κουλούρας. Εκ μέρους της PRAKTIKER HELLAS παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Καταστήματος Κέρκυρας, Ιωάννης Σαββίδης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομικών Υλικών του Καταστήματος Κέρκυρας, Μιχάλης Πουλημένος.

Ο κ. Κωνστάντης ξενάγησε τους παρευρισκομένους στους χώρους της εστίας, τονίζοντας ότι δίνεται μεγάλη προτεραιότητα στις συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών που φιλοξενούνται στους χώρους της. Σημείωσε δε ότι η χορηγία των ηλεκτρικών ειδών είναι πολύ μεγάλης σημασίας για την κάλυψη των αναγκών στον κοινόχρηστο χώρο.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της συζήτησης για τις δυνατότητες συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με την PRAKTIKER HELLAS αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της εταιρείας, η οποία έρχεται να «αναβαθμίσει τις παρεχόμενες προς τους φοιτητές και φοιτήτριες υπηρεσίες της φοιτητικής εστίας, δυναμικού 150 κλινών. Επιπλέον όμως, θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλαισίου νέας αμοιβαίας συνεργασίας, τόσο στον τομέα της απασχόλησης, αλλά και στον τομέα της επικοινωνίας στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, όπως για παράδειγμα, η πρακτική άσκηση φοιτητών στον τομέα της προβολής με χρήση ψηφιακών μέσων και ολογραμμάτων.» Και κατέληξε: «Για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι σημαντική η έμπρακτη στήριξη της λειτουργίας και των υπηρεσιών που παρέχει προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από τον παραγωγικό ιστό της τοπικές κοινωνίας. Ταυτόχρονα όμως, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι παρόν ώστε να συμβάλει με την τεχνογνωσία του όταν αυτό του ζητηθεί από φορείς και εταίρους που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία.»

Ο κ. Αρβανάκος αναφέρθηκε στη δυνατότητα υλοποίησης Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/τριών στην PRAKTIKER HELLAS. Σημείωσε ότι η εταιρεία είναι ήδη εγγεγραμμένη στην πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ, μέσω της οποίας οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την εταιρεία προκειμένου να υλοποιήσουν Πρακτική Άσκηση.

Ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι η απασχόληση του προσωπικού στην εταιρεία γίνεται σε άριστες εργασιακές συνθήκες και μάλιστα με αποδοχές, οι οποίες με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας θα είναι μόνο για την Κέρκυρα (λόγω αυξημένου κόστους διαβίωσης) κατά 35% περίπου αυξημένες σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα της εταιρείας (17 συνολικά σε όλη την Ελλάδα). Σημείωσε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου με την PRAKTIKER HELLAS, η οποία εκτός των άλλων μπορεί να καλύψει και ανάγκες εξοπλισμού της Εστίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (στρώματα, είδη δωματίου κ.ά.) αλλά και συντήρησης κτιρίων του Ιονίου Πανεπιστημίου (χρώματα, κ.ά.).

Η συνάντηση και παράδοση- παραλαβή έκλεισε με την ανανέωση της επαφής μεταξύ των δύο μερών, για περαιτέρω εξειδικευμένες συζητήσεις.

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ