Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολιτιστικός Ανεμομύλου: Σύμφωνος για φέτος με το ωράριο της πλαζ του Μον Ρεπό

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ
12 Ιουνίου 2024 / 11:25
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Πιστεύουμε ότι του χρόνου και θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, όλα όσα αφορούν στην Πλαζ του Μον Ρεπό να συζητηθούν έγκαιρα και ίσως έτσι καταφέρουμε να δώσουμε άλλη προοπτική στην Λειτουργία αυτού του Εμβληματικού χώρου."

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ανεμομύλου σχετικά με την λειτουργία της πλαζ του Μον Ρεπό, γνωστοποιώντας τις θέσεις του. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Για μια ακόμη χρονιά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέμα το οποίο απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας.

Ο Εμβληματικός χώρος της Πλάζ του Μον Ρεπό, πρέπει να λειτουργεί πάνω σε κανόνες Λογικής και Ασφάλειας αλλά και σε συνθήκες προστασίας του.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας με την πρόσφατη συνεδρίασή του κάνει γνωστή την θέση του και την γνωστοποιεί προς τους όποιους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.

Πολύ σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων πρόσφατα συζήτησε το θέμα και προσπάθησε να θέσει όλες τις παραμέτρους ανοίγματος της παραλίας με σύμπραξη στην τελική απόφαση Δήμου και Φορέων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμομύλου κράτησε σταθερή επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή και τον επιχειρηματία μισθωτή, διερευνώντας προθέσεις και απόψεις.

Η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε το άνοιγμα και το ωράριο λειτουργίας.

Είναι αλήθεια οτι δεν τηρήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι απόψεις μας έχουν ως ακολούθως:

1) Αδιαπραγμάτευτο είναι για μας το δικαίωμα πρόσβασης της παραλίας από όλους τους πολίτες με αυτονόητο το κλείσιμο της παραλίας κατά τις βραδινές ώρες. Επειδή πρέπει να προβλέπουμε πάντα πιθανές παραβατικές ή ακόμα και εγκληματικές ενέργειες οι οποίες μπορούν να συμβούν σε έναν απροστάτευτο και αφύλακτο χώρο με σοβαρές συνέπειες και στο δάσος του Μον Ρεπό που είναι η συνέχεια της παραλίας.

2) Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση του Δήμου είναι προς την σωστή κατεύθυνση να τονίσουμε όμως οτι μας λυπεί αφάνταστα η αντικειμενική αδυναμία του Δήμου να παράσχει προστασία στον χώρο.

3) Να λάβουμε υπόψιν μας ότι υπάρχει ενεργή σύμβαση με ιδιώτη επιχειρηματία η οποία καθορίζει αφενός κανόνες λειτουργίας αφετέρου τις υποχρεώσεις των δύο συμβαλλομένων μερών.

4) Δεν αμελούμε την επικινδυνότητα του Πόντε και την προστασία της ανθρώπινης ζωής που την ημέρα μπορεί να εξασφαλιστεί ενώ την νύχτα όλα είναι ανεξέλεγκτα.

Και εν τέλει το ωράριο 09.00 το πρωί με 21.00 το βράδυ μας βρίσκει σύμφωνους για την λειτουργία του χώρου κατά την φετινή περίοδο λόγω του ότι δεν υπάρχει προς το παρόν η δυνατότητα επέκτασής του.

Πιστεύουμε ότι του χρόνου και θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, όλα όσα αφορούν στην Πλαζ του Μον Ρεπό να συζητηθούν έγκαιρα και ίσως έτσι καταφέρουμε να δώσουμε άλλη προοπτική στην Λειτουργία αυτού του Εμβληματικού χώρου.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο»

ΦΩΤΟ@ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.