Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με εγκεκριμένο φάρμακο καταπολεμά ο Δήμος το κόκκινο σκαθάρι που απειλεί του φοίνικες

Φοίνικες
11 Ιουνίου 2024 / 11:21

Σε ποια σημεία θα εφαρμόσει η Υπηρεσία Πρασίνου το ειδικό εντομοκτόνο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων -Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου - ανακοινώνεται:

Το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου μας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος, που προκαλείται από το ρυγχοφόρο ή κόκκινο σκαθάρι (Ryhnchophorus ferrugineus, Red PalmWeevil), το οποίο απειλεί τους φοίνικες προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ακόμα και την ολοκληρωτική καταστροφή τους,  εφαρμόζει την μέθοδο της μικροέγχυσης (Tree  Micro Injection -ΤΜΙ ) με εντομοκτόνο το Revive II, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, θα εφαρμοστεί η ανωτέρω μέθοδος σε φοίνικες που υπάρχουν στα παρακάτω σημεία της πόλης:

Πλατεία Ψυχιατρείου (1), Άγιοι Πατέρες (3), Φλαγγίνειο (4),  Νησίδες Αεροδρόμιου (2), Άλσος Γαρίτσας (11), Μεθοδίου (Πλατεία Φρονίμου) (2), Πλατεία επί της οδού Πάργας (4), Μαράσλειο (4), Πλατεία Μνημείο Εθνικής Αντιστάσεως (Είσοδος Νέου Φρουρίου) (1), Πλατεία Δημαρχείου (1) και στην πλατεία δίπλα στην οδό Ι. Γαρδικιώτη στο Μαντούκι (2) και στον Υψο (6) .