Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: «Ενίσχυση των σταθερών δεσμών μας με τις λαϊκές δυνάμεις του νησιού»

ΚΚΕ
10 Ιουνίου 2024 / 11:32

Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ στην Κέρκυρα με 11,36% - Μια ακόμη σημαντική άνοδος σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και σε σχέση με τις βουλευτικές του 2023

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας χαιρετίζει και ευχαριστεί όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και ψήφισαν το Κόμμα μας τόσο σε όλη τη χώρα όσο και στην Κέρκυρα.

Συνολικά, το ΚΚΕ κατέγραψε μία ακόμη σημαντική άνοδο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και σε σχέση με τις βουλευτικές του 2023, όπου επίσης είχε ανεβάσει τα ποσοστά του. Στην Κέρκυρα αυτό εκφράστηκε με σημαντική αύξηση στα ποσοστά (12ο μεγαλύτερο ποσοστό του ΚΚΕ πανελλαδικά) αλλά και με την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Αυτό επιβεβαιώνει τους πιο σταθερούς δεσμούς του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, που έχουν διαμορφωθεί μέσα σε σημαντικές μάχες που έχουν προηγηθεί. Οι αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι αγώνες ενάντιά στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων δομών και εκτάσεων, η πάλη για καλύτερη υγεία και παιδεία, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και άλλα παραδείγματα δείχνουν τη ζωντανή επαφή του ΚΚΕ με όλο αυτό τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικά τα θετικά αποτελέσματα σε γειτονιές και χωριά της Κέρκυρας όπου τα τελευταία χρόνια αλλά και το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτυχθεί τέτοιοι σημαντικοί αγώνες, με το ΚΚΕ να βρίσκεται μπροστά και πλάι σε όσους αγωνίζονται για μία καλύτερη ζωή, σε όσους διεκδικούν να ζουν σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής.

Επιβεβαιώνονται, έτσι, κάποιες θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά ο απεγκλωβισμός εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ.

Φυσικά ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, ανατροπής.

Η μεγάλη αποχή, που στην Κέρκυρα έφτασε το 65%, περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το ευρωκοινοβούλιο.

Η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα και κυρίως τις αιτίες τους, ενίσχυσε  την αποστροφή του λαού.
Από αυτή την άποψη η στάση αυτή, την οποία εμείς προφανώς δεν επικροτούμε, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή και τελικά να αφομοιωθεί.

Το κρίσιμο πλέον είναι τι θα γίνει από σήμερα κιόλας, όπου τα προβλήματα είναι εδώ, παραμένουν και οξύνονται. Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο ευρωκοινοβούλιο και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή πάλη στη χώρα μας.

Με την ορμή και την αισιοδοξία που μας δίνει το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως η συμπόρευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με το ΚΚΕ μέσα στη δράση και στο κίνημα, συνεχίζουμε για ακόμη πιο ελπιδοφόρους αγώνες. 

Ο λαός έχει αποδείξει ότι όταν το πάρει απόφαση, μπορεί να καταφέρει τα πάντα απέναντι και στους πιο ισχυρούς αντιπάλους. Ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλης της Ευρώπης, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα.

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
10/06/2024