Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξαν οι κάλπες και στην Κέρκυρα για τις ευρωεκλογές

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
09 Ιουνίου 2024 / 02:09
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι κάλπες στα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 09/06 και θα κλείσουν στις 19:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άνοιξαν οι κάλπες σε 224 εκλογικά τμήματα συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού εκλογικού τμήματος των Φυλακών Κέρκυρας, όπου θα μπορούν οι ψηφοφόροι να προσέλθουν και να ψηφίσουν για τα μέλη του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι κάλπες στα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 09/06 και θα κλείσουν στις 19:00. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών (άρα οι γεννηθέντες ως τις 31/12/2007).

Ομαλά κυλά η διαδικασία

Μέχρι στιγμής, (10:00) σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι εφορευτικές επιτροπές είναι στις θέσεις τους και ο κόσμος προσέρχεται χωρίς πρόβλημα

Εξαιτίας της αλλαγή των εκλογικών τμημάτων στην πόλη της Κέρκυρας, όσοι ψήφιζαν χρόνια στο ίδιο εκλογικό κέντρο και τώρα αυτό δεν υπάρχει, μπορούν να ενημερωθούν για το που ψηφίζουν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Νομαρχία ή ηλεκτρονικά στο  https://mpp.ypes.gov.gr/#/

Οι υποψήφιοι στα νησιά του Ιονίου

Μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο διεκδικούν και οχτώ πρόσωπα από το Ιόνιο. Πρόκειται για την Αλίκη Κατσαρού (Νέα Αριστερά), τον Δρ. Ιστορίας, πτ. Θεολογίας και Γερμανικής Φιλολογίας , μέλος Ε.ΔΙ.Π. Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρη Μεταλληνό (ΝΙΚΗ), τη μαιευτήρα – γυναικολόγο Όλγα Κουρή Καλλέργη (ΝΔ), τον καθηγητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου Γιώργο Κεντρωτή (ΚΚΕ), τον απόφοιτο Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχο μεταπτυχιακού στη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Πολιτική Χαράλαμπο Αραβαντινό – Σιμωνέτο (ΣΥΡΙΖΑ), τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό Όλγα Τσιλιμπάρη ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ), τον εκπαιδευτικό Θανάση Τσιριγώτη (Μ-Λ ΚΚΕ) και τη γιατρό-καρδιολόγο Αγάθη - Ρόζα Βρεττού (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

ΦΩΤΟ@pixabay

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.