Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Το Πανεπιστήμιο πάει στην ΕΡΤ» (photos)

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
01 Ιουνίου 2024 / 16:21

Σεμιναριακή ημερίδα στα πλαίσια του 17ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πρώτη πανελλήνια ημερίδα για την Τέχνη στο Ραδιόφωνο και το Ραδιοφωνικό Ντοκιμαντέρ έγινε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. 

Έξι διακεκριμένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, τεχνικοί ήχου και καθηγητές πανεπιστημίου έκαναν σεμινάρια - διαλέξεις για το Ραδιόφωνο, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών  και του εορτασμού για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμ. Τεχνών Ήχου & Εικόνας. 

Οι εισηγητές (με σειρά διαλέξεων) ήταν:

- Ανδρέας Μνιέστρης, Καθηγητής Τμ. Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Παν/μιο

- Γιώργος Μονεμβασίτης, Μουσικοκριτικός, π. Δ/ντής Ε.ΡΑ., Ραδιοφωνικός Παραγωγός και Πολιτικός Μηχανικός 

- Σπύρος Καβακόπουλος, Βραβευμένος Τεχνικός Ήχου και Ραδιοφωνικός Παραγωγός ΕΡΤ

- Σπύρος Γαλανόπουλος, Δρ Μουσικολογίας (Ραδιοφωνική Τέχνη), Εκπαιδευτικός

- Ρενάτα Δαλιανούδη, Μουσικολόγος, Δρ Εθνομουσικολογίας, Αν. Καθηγήτρια «Μουσικής και Οπτικο-ακουστικού Πολιτισμού, Τμ. Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Ι.Π., Ραδιοφωνική παραγωγός ΕΡΤ και SKAI

- Φάνης Μαραγκός (Ms) Τεχνικός Ήχου, υπ. Διδάκτορας, Ιόνιο Παν/μιο

Η σεμιναριακή αυτή ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Project «Το Πανεπιστήμιο πάει στην ΕΡΤ», με πρωτοβουλία και επιστημονική ευθύνη της Ρενάτας Δαλιανούδη (συντονίστρια μνημονίου μεταξύ Ιονίου Παν/μίου και ΕΡΤ Α.Ε.).

Η ΕΡΤ Κέρκυρας έδωσε το παρών με τον εξαιρετικό χαιρετισμό της Έλσας-Μαρίας Δολιανίτη, Δ/ντριας στην ΕΡΤ Κέρκυρας (και συντονίστριας του μνημονίου με το Ιόνιο Παν/μιο απο την πλευρά της  ΕΡΤ Α.Ε,), η οποία μίλησε για την αγαστή συνεργασία με το Ι. Π. και την επιστημονική σύμβουλο της ΕΡΤ Κέρκυρας, Ρενατας Δαλιανούδη, για τις εκπομπές και κυρίως για το project «Το Παν/μιο πάει στην ΕΡΤ», όπου η ΕΡΤ Κέρκυρας προσφέρει για πρώτη φορά τα στούντιο και τον εξοπλισμό της στους φοιτητές του μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ και ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ», του Τμ. Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με διδάσκουσα τη Ρενάτα Δαλιανούδη, Αν. Καθηγήτρια, Ι. Π. 

Οι θεματικές, που αναπτύχθηκαν και τις οποίες παρακολούθησαν πάμπολλοι φοιτητές με προσήλωση και θερμά χειροκροτήματα, ήταν:

Η τέχνη του ραδιοφώνου (εισήγηση Γ. Μονελβασίτης)

Radio Art και Ραδιοφωνικό θέατρο (εισήγηση: Α. Μνιέστρης & Σπ. Γαλανόπουλος)

Ψηφιακό Ραδιόφωνο (εισήγηση Σπ. Καβακόπουλου)  

Ηχοτοπίο και Ραδιοφωνικό εθνογραφικό ντοκιμαντέρ (εισήγηση: Ρ. Δαλιανούδη και Φ. Μαραγκός)

ΦΩΤΟ@ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ