Σάββατο 06.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με πορεία διαμαρτυρίας απάντησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι για τα γεγονότα στην ομιλία του πρωθυπουργού (videos)

ΠΟΡΕΙΑ
30 Μαΐου 2024 / 13:14
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ζήτησαν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους εφτά φοιτητές που πραγματοποίησαν παρέμβαση για τα θύματα των Τεμπών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα όσα διαδραματίστηκαν στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όταν  η προσωπική του ασφάλεια απομάκρυνε κακήν κακώς συμφοιτητές τους που ζήτησαν δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.

Η σημερινή  κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αποφάσεις των συνελεύσεων όλων των Φοιτητικών Συλλόγων στην Κέρκυρα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εφτά συμφοιτητές τους.

Ωστόσο εκείνοι δεν συμμετείχαν, καθώς κατά δήλωση του Πρόεδρου του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας Αλέξανδρου Ζαρκοβίτη τα παιδιά έχουν υποστεί σοκ μετά τα όσα συνέβησαν.

 «Είναι μια πορεία διαμαρτυρίας και υπεράσπισης των παιδιών που δέχθηκαν  την κακοποιητική συμπεριφορά από την Αστυνομία και την ιδιωτική προστασία του πρωθυπουργού. Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε γι’ αυτό που συνέβη και να ζητήσουμε την υπεράσπιση και τον σεβασμό στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου μας γιατί αυτή τη στιγμή, αυτό στερούμαστε», ανέφερε ο φοιτητής.

Ο ίδιος επισήμανε ότι όλη αυτή η κίνηση έγινε για να τρομοκρατηθούν οι φοιτητές, ωστόσο οι ίδιοι δεν φοβούνται ούτε θα σταματήσουν να διεκδικούν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου με ειρηνικό πάντα τρόπο.

Οι φοιτητές φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό κατευθύνθηκαν από την πλατεία του παλιού Ψυχιατρείου προς την Ιόνιο Ακαδημία, τονίζοντας ότι οι φωνές τους για το δίκιο ούτε καταστέλλονται , ούτε φιμώνονται.

 

Δηλώσεις εκπροσώπων φοιτητών:

Πορεία πραγματοποίησαν οι φοιτητές

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.