Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: "Πέρα από τις φιέστες με την Αναπλ. Υπουργό Υγείας, δυστυχώς η αλήθεια είναι στυγνή και οδυνηρή"

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
30 Μαΐου 2024 / 12:13

"Δεν είναι δυνατόν η παθολογική κλινική να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου με δυο (2) παθολόγους εξυπηρετώντας τις ανάγκες ενός ολόκληρου νομού με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Δυστυχώς, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας της περιοχής μας δεν μπορούν να καλυφθούν πίσω από στημένες προεκλογικές φιέστες, υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, παρά μόνο με συντονισμένες προσπάθειες και πρωτοβουλίες.

Το περιστατικό με την εσπευσμένη αεροδιακομιδή ενός νευροχειρουργού του νοσοκομείου μας σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό επεισόδιο αναδεικνύει και πάλι τη σωματική και ψυχική κόπωση του ιατρικού προσωπικού του, την επιτακτική ανάγκη θωράκισης της υγείας της περιοχής μας, αλλά και το πόσο ευάλωτοι παραμένουμε όλοι μας ανεξαιρέτως.

Παρά τις όποιες προσπάθειες της νέας διοίκησης, το πρόβλημα της υποστελέσχωσης, όχι μόνο του Γενικού Νοσοκομείου, αλλά όλων των δομών υγείας της περιοχής μας αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας που μας αφορά όλους και όλες.

Δεν είναι δυνατόν η παθολογική κλινική να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου με δυο (2) παθολόγους εξυπηρετώντας τις ανάγκες ενός ολόκληρου νομού με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Ούτε μπορούμε να δεχθούμε την καθημερινή βάσανο και ταλαιπωρία των χιλιάδων καρκινοπαθών και νεφροπαθών με τις συνεχείς μετακινήσεις στην ενδοχώρα για την πραγματοποίηση των θεραπειών τους.

Η δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο μας καθίσταται πλέον επιτακτική όσο ποτέ. Καλούμε όλους τους φορείς, σε κοινό αγώνα για την προάσπιση του πρώτιστου δικαιώματος της υγείας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ