Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτά από αύριο Τρίτη όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια της Κέρκυρας

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
27 Μαΐου 2024 / 10:16

Οι εργαστηριακοί γιατροί θα επανεξετάσουν τη στάση τους μετά τις ευρωεκλογές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα μικροβιολογικά εργαστήρια της Κέρκυρας, θα  μπορούν να απευθύνονται κανονικά από αύριο για τις απαραίτητες εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Καλούδης.

Οι εργαστηριακοί γιατροί αποφάσισαν στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη τους το βράδυ του Σαββάτου (25/05) την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους. Στην απόφασή τους λήφθηκε υπόψιν η διακοπή εργασιών της Βουλής, λόγω των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου  εξαιτίας της οποίας δεν μπορούν να νομοθετηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας για δρομολόγηση νέων συλλογικών συμβάσεων και επί μέρους ελαφρύνσεων για τον κλάδο.

Ωστόσο οι εργαστηριακοί γιατροί παραμένουν σε ετοιμότητα σε περίπτωση δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις  μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου για τον προγραμματισμό  νέου κύκλου αντίδρασης.

Υπενθυμίζεται ότι η αποχή από τα καθήκοντά τους ξεκίνησε στις 8 Μαΐου με σημείο αιχμής τις σημαντικές περικοπές στις αμοιβές τους από τον κύριο φορέα κοινωνικής ασφάλισης της χὠρας.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ