Σάββατο 13.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση ακαδημαϊκού προγράμματος του Ιονίου Πανεπιστημίου σε ομογενείς μαθήτριες και μαθητές της Νέας Υόρκης

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
26 Μαΐου 2024 / 14:04

"Το φαινόμενο του brain drain αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για την Ελλάδα, με πολλούς νέους επιστήμονες και επαγγελματίες να αναζητούν ευκαιρίες στο εξωτερικό"

NEA YORKH. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρουσίασε τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε μαθήτριες και μαθητές της 11ης και 12ης τάξης του Ελληνο-Αμερικανικού Σχολείου Άγιος Δημήτριος στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 10:30 στην Βιβλιοθήκη του Σχολείου.

Η παρουσίαση αυτή είχε σκοπό αναδείξει τη δυναμική και την ποιότητα των ακαδημαϊκών προγραμμάτων που προσφέρει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Στόχος είναι να ενημερωθούν τα παιδιά των Ελλήνων ομογενών για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα στην ανώτατη εκπαίδευση, ενθαρρύνοντας τους να επιλέξουν την Ελλάδα για τις σπουδές τους.

Το φαινόμενο του brain drain αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για την Ελλάδα, με πολλούς νέους επιστήμονες και επαγγελματίες να αναζητούν ευκαιρίες στο εξωτερικό. Για την ανακοπή αυτού του φαινομένου και την ενίσχυση της επιστροφής ταλαντούχων νέων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία παρουσίασης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του στους Ομογενείς της Νέας Υόρκης.

Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ιονίου Πανεπιστημίου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τις Τέχνες έως τις Επιστήμες της Πληροφορικής, τις Περιβαλλοντικές Σπουδές και τον Τουρισμό. Με έμφαση στην καινοτομία, την έρευνα και τη διεθνή συνεργασία, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρέχει στους φοιτητές του τα εφόδια που χρειάζονται για να διαπρέψουν στον σύγχρονο, ανταγωνιστικό κόσμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και περιέλαβε παρουσιάσεις από διακεκριμένους καθηγητές και ακαδημαϊκούς του πανεπιστημίου. Υπήρξε επίσης η δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης, όπου οι ενδιαφερόμενοι έθεσαν ερωτήσεις και έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών.

Με αυτή την πρωτοβουλία, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επιδιώκει να ενδυναμώσει τους δεσμούς της ελληνικής διασποράς με την πατρίδα, να αναδείξει τις προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα στην ανώτατη εκπαίδευση αλλά και να κάνει ευρύτερα γνωστές τις δυνατότητες που προσφέρει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον.

Σύνδεσμος Δράσης/ website link

https://www.sdprep.org/#/153038/read/news/f/05-22-2024_ionian_university_academic_program_pres

 

ΦΩΤΟ@ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ