Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επερώτηση «Μένουμε Ιόνιο» για επιδόματα υγειονομικών

ΜΕΝΟΥΜΕ ΙΟΝΙΟ
24 Μαΐου 2024 / 13:50

"Τίθεται λοιπόν το ερώτημα πώς θα καταστήσουμε τις θέσεις που προκηρύσσονται για τα νησιά μας πιο ελκυστικές"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΕΝΟΥΜΕ ΙΟΝΙΟ). Οι Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών δύνανται να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής για τον τοποθετημένο επικουρικό ιατρό και ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό) στην περιοχή τους, για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή θητείας τους.

Σήμερα η ΠΙΝ παρέχει επίδομα σίτισης και στέγασης 350€. Ήταν μάλιστα στις πρεοκλογικές σας δεσμεύσεις να αυξηθεί αυτή η παροχή αναγνωρίζοντας ότι δεν επαρκεί και συνεχίζουν να μην αποδέχονται διορισμούς στην Περιφέρειά μας. Παρατηρείται λοιπόν το φαινόμενο οι θέσεις να προκηρύσσονται μεν αλλά να μένουν άγονες δε. Ενδεικτικά στην τελευταία προκήρυξη στο ΓΝ Κέρκυρας προκηρύχτηκαν 8 θέσεις και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον μόνο για τη μία(!). Παρατηρείται επίσης το φαινόμενο να αποδέχονται διορισμούς και μετά να παραιτούνται για να αποδεχτούν μια θέση με καλύτερες συνθήκες.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα πώς θα καταστήσουμε τις θέσεις που προκηρύσσονται για τα νησιά μας πιο ελκυστικές. Πώς δηλαδή θα καταστήσουμε την Περιφέρειά μας πιο ανταγωνιστική από άλλες Περιφέρειες. Γιατί ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να έχουμε Νοσοκομεία, να αναβαθμίσουμε και τα Κέντρα Υγείας, όπως μας ενημέρωσε η Κα Αγαπηδάκη χθες με τυμπανοκρουσίες, (πάντα βέβαια προεκλογικά μας ανακοινώνουν αυτά τα έργα «ζωής» και μετεκλογικά τα ξεχνάνε) αλλά να μην υπάρχει υγειονομικό προσωπικό να τα στελεχώσει, οπότε μοιραία να κλείνουν και η Περιφέρειά μας να «νοσεί».

Επερωτάται ο κύριος Περιφερειάρχης:

  • Τι προτίθεστε να πράξετε για να καταστήσετε τα νοσοκομεία των νησιών μας πιο ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλα νοσοκομεία άγονων, απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών; (πχ Φιλιατών, Καλαμάτας κα) 
  • Προτίθεστε να διεκδικήσετε να επεκταθεί η δυνατότητα παροχής επιδόματος σίτισης και στέγασης σε όλο το υγειονομικό προσωπικό άγονων περιοχών;
  • Έχετε λάβει μεριμνα, εκτός από το επίδομα να δημιουργηθούν και καταλύματα κατάλληλα να φιλοξενήσουν τους υγειονομικούς για μεγαλύτερη διευκόλυνση;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ