Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: «Η μαγική εικόνα της κυβέρνησης για την υγεία»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
24 Μαΐου 2024 / 10:45

"Για κακή τύχη της υπουργού βέβαια την διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα και η καθημερινή άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Κερκυραίοι μόλις βρεθούν στην ανάγκη της νοσοκομειακής περίθαλψης "

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Μια μαγική εικόνα για την κατάσταση των δομών υγείας και του Νοσοκομείου της Κέρκυρας προσπάθησε να παρουσιάσει, χωρίς ντροπή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο νησί.

Για κακή τύχη της υπουργού βέβαια την διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα και η καθημερινή άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Κερκυραίοι μόλις βρεθούν στην ανάγκη της νοσοκομειακής περίθαλψης παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, που προσπαθούν να περισώσουν ότι αφήνουν όρθιο από το αγαθό της δημόσιας υγείας οι κυβερνήσεις.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να θολώσει η υπουργός που δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αυτή την πραγματικότητα δημιούργησαν οι πολιτικές που είναι εναρμονισμένες με τη λογική πως η υγεία του λαού μας είναι κόστος και βαρίδι του κρατικού προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, νομοθετώντας το προηγούμενο διάστημα τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την εγκληματική υποστελέχωση, την κρατική υποχρηματοδότηση, την είσοδο εργολάβων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, τη μετατροπή νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου όπως και τα απογευματινά χειρουργεία που νομιμοποιούν το "φακελάκι". Αυτά είναι ορισμένα ενδεικτικά αποτελέσματα της στρατηγικής της ΕΕ στην υγεία, που υλοποιούν εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας, όλες οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Τα κροκοδείλια δάκρυα, οι διαπιστώσεις, οι κάλπικες αντιπαραθέσεις  ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους και τη συνενοχή τους αφού όλοι από θέσεις ευθύνης πήραν και υλοποίησαν αποφάσεις που μας έχουν φτάσει στη σημερινή κατάσταση. 

Καλούμε κάθε άνθρωπο που δεν μπορεί να διανοηθεί την υγεία ως εμπόρευμα να παλέψει στο πλάι του ΚΚΕ για αποκλειστικά σύγχρονη, δημόσια υγεία και να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που υποτάσσονται στην στρατηγικές επιλογές της ΕΕ που βάζουν τις ζωές και την υγεία μας σε δεύτερη μοίρα. Στις 9 Ιούνη ψήφος για πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ