Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταλληνός: «Ποια η εξέλιξη της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στον Δήμο μας;»

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ
23 Μαΐου 2024 / 13:25
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Η παράταξη ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ από την αρχή της  δημιουργίας της ήταν και παραμένει ξεκάθαρη επιδιώκοντας ο Δήμος μας να γίνει κύριος του παραλιακού μετώπου, χωρίς αστερίσκους και περιορισμούς."

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο επικεφαλής της Παράταξης «Αλλάζουμε Ρότα» και δημοτικός σύμβουλός Τάκης Μεταλληνός, υπέβαλε ερώτηση προς τη δημοτική αρχή σχετικά με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η τοπική  αυτοδιοίκηση στην χώρα μας έχει μετατραπεί εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων, σε επαίτη διαχειριστή των τοπικών κοινωνιών χωρίς εξουσία και με αρμοδιότητες χωρίς τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Έτσι έχει καταστεί εξαρτώμενη πλήρως από την Κεντρική εξουσία.

Εδώ στην Κέρκυρα έχει πλέον καταστεί ανέκδοτο η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο μας και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και των παραγόντων της συνεχίζεται.

Ανά δύο μήνες περίπου εξαγγέλλεται η παραχώρηση από κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες της παραλιακής ζώνης και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Λόγια, προεκλογικές υποσχέσεις και σιγή ιχθύος από τους τοπικούς παράγοντες.

Η παράταξη ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ από την αρχή της  δημιουργίας της ήταν και παραμένει ξεκάθαρη επιδιώκοντας ο Δήμος μας να γίνει κύριος του παραλιακού μετώπου, χωρίς αστερίσκους και περιορισμούς.

Ερωτάται λοιπόν η Δημοτική αρχή

1)Ποια η θέση της για την αδικαιολόγητη αυτή κωλυσιεργία της κυβέρνησης

2)Ποιες πρωτοβουλίες πήρε για την επιτάχυνση της διαδικασίας αυτής.

Υ.Γ. Προτείνω την έκδοση ψηφίσματος του ΔΣ, με διαμαρτυρία μας, για την κωλυσιεργία της διαδικασίας και την απαίτησή μας, για άμεση παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν.

Κέρκυρα 14/5/24

Τάκης Μεταλληνός

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.