Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κουρσάρης: "Νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης η ακύρωση των εξετάσεων PISA"

ΣΕΠΕ
22 Μαΐου 2024 / 10:32
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν πραγματοποιήθηκαν και σε δυο Γυμνάσια από τα πέντε που είχαν επιλεγεί στο νομό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με τις εξετάσεις PISA που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στα σχολεία:

«Νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης η ακύρωση των εξετάσεων PISA στα 5 σχολεία του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Σε κανένα σχολείο ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες συμμετείχαν καθολικά και στα 5 σχολεία στη στάση εργασίας χωρίς να ενδώσουν στην παραπλανητική και εκτός πλαισίου αρμοδιότητάς του απόπειρα του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να «εξαφανίσει» τη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας που το ΥΠΑΙΘ προσπάθησε να πραγματοποιήσει τις εθνικές εξετάσεις κατάταξης τύπου PISA. Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών τους και χωρίς να καμφθούν από τις απειλές και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ακύρωσαν τις εξετάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες Κασσιόπης, Σπαρτύλα, Άφρας, Καναλίων και Μαντουκίου, που σήκωσαν τη δεδομένη στιγμή με επιτυχία το βάρος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου στον σύλλογο μας και ΑΚΥΡΩΣΑΝ στην πράξη την υλοποίηση του «ελληνικού διαγωνισμού PISA», συμμετέχοντας καθολικά στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξαν ο σύλλογός μας, η ΔΟΕ (η απόφασή της βγήκε παράνομη χτες στα δικαστήρια, στα οποία για άλλη μια φορά προσέφυγε το ΥΠΑΙΘ) και η ΑΔΕΔΥ. Απέδειξαν ότι η σχολική κοινότητα, όταν δρα συντονισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών -εκπαιδευτικών».

Στα Γυμνάσια

Από τα πέντε τελικά γυμνάσια που είχαν επιλεγεί να συμμετάσχουν, οι εξετάσεις δεν έγιναν στα γυμνάσια Καστελλάνων Μέσης και Αμφιπαγιτών. Αντίθετα οι διαγνωστικές εξετάσεις διενεργήθηκαν κανονικά στο Μουσικό Σχολείο, στο 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας και στο Γυμνάσιο Φαιάκων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.