Παρασκευή 12.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΤΕΕ Κέρκυρας: Πρώτη δύναμη ξανά η Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας με επικεφαλής τον Γ. Μεταλληνό

ΕΚΛΟΓΕΣ
20 Μαΐου 2024 / 11:35
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρά τις νέες εγγραφές μελών στο Περιφερειακό Τμήμα της Κέρκυρας, η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε στις χθεσινές κάλπες για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής στο Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ, η παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας» (Π.Ε.Μ.Κ.) με επικεφαλής τον απερχόμενο Πρόεδρο, πολιτικό μηχανικό Γιάννη Μεταλληνό.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής 19ης Μαΐου και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, οπότε και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Παρότι πάντως το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ μετρά και εγγραφές νέων μελών, ωστόσο η συμμετοχή στις εκλογές για τα νέα όργανα διοίκησης δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς εκτιμάται ότι ήταν και ελαφρώς μικρότερη από τα επίπεδα του 2019.

Σαφής εικόνα πάντως θα υπάρξει μέσα στην ημέρα με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από το Π.Τ ΤΕΕ Κέρκυρας.

 

Οι άλλες παρατάξεις

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε»,  δεύτερη δύναμη με μικρή διαφορά από την πρώτη παράταξη, αναδείχθηκαν οι  «Δημοκράτες Κερκυραίοι ΜΗχανικοί (ΔΗ.ΚΕ.Μ.), με εκπρόσωπο την Σπυριδούλα Θεοδόση, πολιτικό μηχανικό.

Επόμενη στη σειρά αναδείχθηκε η «ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ», με εκπρόσωπο τον Γεώργιο Βούλγαρη, πολιτικό μηχανικό.

Τέταρτη ήρθε η «ΔΥΝ.Α.ΜΗ» (Δυναμικοί Αδέσμευτοι Μηχανικοί), με εκπρόσωπο τον Παναγιώτη – Μάριο Μπολοβίνο, πολιτικό μηχανικό.

Πέμπτη αναδείχθηκε η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ», με διακριτικό τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ», με εκπρόσωπο την Ελένη Μαρκάτη, πολιτικό μηχανικό, ενώ τέσσερις ψήφους έλαβε ο μεμονωμένος υποψήφιος Δ. Καββαδίας, Αγρ.&T. Μηχανικός.

Τετραετής θητεία

Οι εκλογές διενεργήθηκαν στα Γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος, Λεωφ. Αλεξάνδρας 13, 4ος όροφος. Έπεται η ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων, ώστε στη συνέχεια να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Διοικούσα Επιτροπή (εννιαμελούς σύνθεσης), η θητεία της οποίας είναι τετραετής.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.